Region

POLICIJA TRAGA ZA JOŠ DVOJICOM ZBOG UBISTVA ŽIŽIĆA: Naručilac do Lukinog ubice došao preko posrednika!

Autor Jovana Raičević Izvor Kurir.rs

Stefan M. (23) iz Kraljeva nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je pre više od 10 dana ubio Luku Žižića (37) u Beogradu, a policija intezivno traga za čovjekom koji je naručio likvidaciju i posrednikom u zločinu, piše Kurir.

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

Osumnjičeni za teško ubistvo uhapšen je sredinom prošle nedelje, a lisice na ruke stavljene su mu na osnovu DNK-a analize i antropološkog vještačenja. Na saslušanju u tužilaštvu Stefan M. je ćutao.

Istraga

"Istraga je pokazala da je mladić sa krivičnim dosijeom angažovan. Naručilac je do njega došao preko posrednika. Za Žižićevo ubistvo dobio je novac i drogu i to iz dva dijela. Prvi dio prije likvidacije, a drugi dio prije nekoliko dana. Tako je u njegovom štek stanu nađena manja količina novca i narkotika. Policija intezivno traga za još najmanje dvojicom učesnika surove likvidacije na Novom Beogradu", kaže izvor Telegrafa.

Dosadašnja istraga je pokazala da je Stefan M. pre ubistva danima pratio Luku. Kako bi znao njegove navike, a i dobro isplanirao zločin.

"U prilog tome ide i podatak da je imao dva štek stana za skrivanje. Jedan u Beogradu, drugi u Kraljevu. Na mjesto ubistva dovezao se električnim trotinetom, a u kafić gdje je sjedio Žižić sa bratom i prijateljima ušao je obučen u radno odijelo. Zamolio je konobara da ode do toaleta. Tamo je izvadio pištolj CZ 99 i napunio ga municijom. Nakon nekoliko minuta izašao je iz toaleta i prišao stolu gdje je sjedio vlasnik kafića "Ritual". U njegovom pravcu ispalio je 11 hitaca. Žižića su pogodila šest od kojih dva u glavu. Pobjegao je trotinetom koji je sakrio u žbunju", dodaje izvor Telegrafa.

Snimak

Nakon ubistva policija je došla u posjed video snimaka iz kafića "Ritual".

"Na njima se vidi da prijatelji i brat ubijenog Žižića skaču na ubicu i udaraju ga po tijelu. U jednom trenutku se čini i da ga čvrsto drže, ali ga puštaju jer su primijetili da Lukin brat vadi nož i kreće ka Stefanu. Tada se vidi da "štite" ubicu koji uspijeva da im umakne", kaže izvor Telegrafa.

Tokom borbe prijatelji su skinuli masku sa lica ubice, kačket i rukavice. Od povreda na mjestu ubistva ostala je i krv osumnjičenog za zločin. Pronađene su čaure, ali i pištolj kojim je ubijen vlasnik kafića "Ritual".

"Nekoliko dana policija je vještačila snimak. Kada su izoštrili lice ubice uporedili su ga Stefanom slikom. Antroploškim vještačenjem došli su do identiteta zločinca. I DNK-a Stefana M. poklopio se sa onim koje je nađeno na mjestu likvidacije", dodaje izvor Telegrafa.

Dosije

Osumnjičeni Stefan M. do sada je osuđivan u Kraljevu zbog narkotika, nanošenja teških tjelesnih povreda, krađe automobila i niza saobraćajnih prekršaja.

Sahrana

Luka Žižić (37) sahranjen je 1. maja u Crnoj Gori. Iza sebe je ostavio suprugu i dijete.

U svom dosijeu ima dva krivična djela.