Region

ZUKORLIĆEVO TIJELO NEPROMIJENJENO POSLE ŠEST MJESECI? "Ne znam da li je to normalno, uzeo sam ga u ruke i zagrlio"

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Ekshumacija je sprovedena jer Usame Zukorlić tvrdi da je njegov otac otrovan. Detalje obdukcije objavio je muftijin saradnik koji je prisustvovao i ekshumaciji.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić/Facebook/screenshot/muamerzukorlic

Usame Zukorlić, sin pokojnog narodnog poslanika Srbije, podijelio je na svojim profilima na društvenim mrežama potresnu ispovjest bliskog saradnika svog oca koji je u ime porodice prisustvovao obdukciji.

"Alah me počastio da ko vjerni pratilac rahmetli muftije, otkopam mu mezar i da ga još jednom uzmem u ruke i zagrlim. Kako smo ga ispratili, tako smo ga opet sreli. Porodica mi je ukazala veliku čast da budem njihove oči na obdukciji. Svjedok sam njegove ljepote. Tijelo nepromijenjeno. Ja ne znam je li to normalna pojava nakon šest mjeseci, ali sam gledao i crvenilo njegovog mesa i velike količine krvi. Alahu hvala što mi dade da služim takvog lidera 15 godina",  napisao je na društvenim mrežama Hasan Dautović.

Podsjetimo, nekadašnji muftija i lider Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić, juče je sahranjen u dvorištu džamiju Altun Alem koja se nalazi u centru tog grada nakon ekshumacije na groblju u selu Orlju.

Usame Zukorlić, koji je naslijedio oca na čelu partije, tvrdi da je jedna laboratorija utvrdila da postoji visoka vjerovatnoća da je Muamer Zukorlić otrovan teškim metalima, a druga da je otrovan hranom, i zato je sprovedena ekshumacija.

Nekadašnji muftija preminuo je iznenada 6. novembra u 51. godini, a kao uzrok smrti tada je navođen srčani udar.