Region

"MORAMO DA SE PRIPREMIMO ZA DUGOTRAJNI RAT": Vučić otkrio - Najviše me brine Bajdenova izjava

Autor Anja Popov Izvor mondo.rs

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ga zabrinjava izjava američkog predsjednika Džo Bajdena koji je nazvao ruskog predsjednika Vladimira Putina "kasapinom".

Izvor: Printscreen/Prva TV

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je gostujući jutros na TV Prva pojasnio da je Srbija kad je riječ o Ukrajini postupila odgovorno u skladu s međunarodnim pravom i UN.

"Zabrinjava me situacija u Ukrajini. Sve me zabrinjava. Vi vidite jednu rekao bih, navijačku opredijeljenost, i bezbroj tumačenja, ali ono što je za nas najvažnije da mi čuvamo sebe", naglasio je Vučić, pa rekao o američkom predsjedniku:

"Bajdena poznajem kao vrlo opreznog čovjeka koji sve priprema. Ja u našem prvom razgovoru sam shvatio da ima tim koji ga izuzetno priprema, ako je nešto rekao, nije to rekao slučajno", kazao je. 

"Ono što me mnogo više brine jeste Bajdenova izjava da se spremimo ne za višegodišnje nego višedecenijske sukobe", rekao je predsjednik i dodao:

"Ono što je interesantno je da to i dalje ide u pravcu novih sukoba, i ta izjava je mnogo značajnija, a to je da se pripremimo za dugotrajnu borbu", istakao je Vučić.