Region

TREBA MI VELIKA USLUGA, DOĐI: Ovako je zloglasna petorka, na čelu sa Belivukom, uvukla Gorana Mihajlovića u zamku smrti

Autor Mia Stanković Izvor Kurir

Goran Mihajlović, za čije je ubistvo proširena istraga protiv Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, Marka Miljkovića, zvanog Mesar, Vlada Draganića, Miloša Budimria i Nikole Spasojevića, podsjetimo, nestao je 1. aprila 2019. u Beogradu.

Izvor: Kurir/Zorana Jevtic/Shutterstock/Joe Prachatree/Chipmunk131

Njegov telefon, toga dana je bio dostupan do 16.30 sati, a posle toga o njegovoj sudbini se ništa nije znalo.

Sedam dana kasnije, porodica je prijavila nestanak, a policija je njegov automobil pronašla 12. aprila na Novom Beogradu, na parkingu, ali od njega nije bilo ni traga. U automobilu su, navodno, pronađeni pištolj, pasoš i lična karta.

U trenutku nestanka, Mihajlović je imao nepune 22 godine. Njegovo ime, našlo se na spisku nestalih osoba za koje se sumnjalo da ih je ubio klan Belivuk-Miljković.

"Prikupljeni su materijalni dokazi, koji ukazuju da je klan svirepo ubio i ovog mladića. Policija je podnijela krivičnu prijavu tužilaštvu, i osumnjičeni bi uskoro ponovo trebalo da budu izvedeni na saslušanje" - potvrdio je izvor Kurira.

Navodno, Mihajlović je prije nestanka otišao da se vidi sa drugom, izvjesnim N. Š. Prema nezvaničnim informacijama, stigla mu je poruka: "Treba mi velika usluga, dođi", na koju je on nasio i otišao na sastanak s kog se nikada nije vratio.

Za medije se više puta oglašavala i majka Gorana Mihajlovića, Sanja, koja je ispričala da je sama krenula da traga za sinom, pošto je istraga o prijavi nestanka, u to vrijeme slabo napredovala.

"Tog dana ja sam radila, a Goran je izašao iz kuće. Javio se ocu i supruzi Katarini i poručio da će brzo da se vrati. Noć je uveliko pala, a njega nije bilo. Nije se javljao ni na telefon. Katarina nam je rekla da sigurno nešto završava. Kada je prošlo sedam dana, a on se nije pojavljivao, niti javljao, nestanak smo prijavili policiji" - rekla je majka.

Majka

Želim da odgovaraju

Goranova majka, Sanja Mihajlović ranije je za medije ispriča da je jedino što je drži Goranova ćerkica.

"Samo želim da znam da li je živ ili nije. I želim pravdu, za svoje dijete, ako mu je neko nešto nažao učinio, da za to odgovara. Moj Goran je nestao 1. aprila 2019. a narednog mjeseca mu je bio rođendan" - rekla je Sanja.

Majka ubijenog Mihajlovića ispričala je i da je pokrenula privatnu istragu, tokom koje je došla do snimka sa sigurnosnih kamera na kojima se vidi da je njen sin u Resniku, ušao u automobil "smart", za čijim je volanom bio njegov drug N. Š., kao i da su iste kamere snimile kako nešto kasnije u njegov "porše" koji je ostao na parkingu, ulazi muškarac sa bradom, kapom i naočarima.

Kriminalna grupa Belivuka i Miljkovića je do sada optužena za brutalna ubistva Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Velickovića Goksija, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje. Prema navodima optužnice, koju je Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo protiv klana, sva ubistva su počinjena u kući u Ritopeku, čiji je vlasnik osumnjičeni Draganić. Kako se sumnja, žrtve su na prevaru namamili ili otimali, potom ih brutalno mučili, kasapili i mljeli u industrijskoj mašini za mljevenje mesa, a potom ostatke pakovali u džakove, nosili do Dunava i tu ih prosipali u vodu.

Inače, interesantno je i da je bivši inspektor SBPOK-a Božidar Stolić, kom je danas počelo suđenja u Specijalnom sudu u Beogradu osumnjičen da je tajne o prikupljenim informacijama i dokazima protiv klana odavao za novac optuženom Filipu Goluboviću iz Berana. Kako se navodi u optužnici protiv inspektora, Golubovića je upoznao u Centralnom zatvoru, u sklopu istrage o nestanku Mihajlovića.

"Stolić je kao pripadnik policije, uz dozvolu suda, u pritvoru uzeo izjavu od Golubovića o nestanku Gorana Mihajlovića. To je bio njihov prvi susret" - podsjeća naš sagovornik.

Inače, i majka Gorana Mihajlovića ispričala je da je inspektor Stolić vodio istragu nestanka njenog sina i da su joj mnoge stvari postale jasnije kada je saznala da je uhapšen zbog sumnje da je informacije odavao Belivukovom kriminalnom klanu.

U trenutku nestanka Goran Mihajlovic imao je nepune 22 godine. Njegovo ime našlo se na spisku objavljenom u medijima onih o cijoj se sudbini ništa ne zna, a povezuju se sa kriminalnim sukobima.

Tagovi