Region

NE SMIJE DA POGLEDA ŠAULIĆE: Pogledajte trenutak kada Šabanov ubica ulazi u sudnicu! Sakrio se ispod kape (VIDEO)

Autor Milena Mijušković Izvor mondo.rs

Suđenje za ubistvo Šabana Šaulića danas se održava, a optuženi je u sud stigao skrivajući se od svih.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Porodica poginulog kralja narodne muzike Šabana Šaulića konačno je izašla pred sud u Nemačkoj kako bi se po prvi put susrela lice u lice sa njegovim ubicom, Alsinom Leventom.

Cijela porodica Šaulić, ali i porodica preminulog klavijaturiste Kerić,kako bi dočekala pravdu, i to na krsnu slavu Šabanove udovice Gordane.

Ovo suđenje izazvalo je veliku pažnju javnosti, toliko da je sud dobio rekordan broj prijava za akreditaciju predstavnika kako njemačkih medija, tako i medija iz okolnih država.

Trenutak kada optuženi Levent Alsin izazvao je posebnu pažnju javnosti, jer se on sve vrijeme skrivao kako mu niko ne bi uslikao lice.

On je kasnije izjavio da je morao da se skloni od javnosti jer su srpski mediji objavili njegove fotografije sa punim imenom, pisao je list "Vestfalen Blat".

Pogledajte kako je izgledao trenutak kada Levent ulazi u sudnicu:

Podsjetimo, pjevač narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je u februaru 2019. godine, u stravičnoj saobraćajnoj nesreći do koje je došlo tako što je pijani vozač udario od pozadi auto u kome je bio Šaulić. Nakon završenog nastupa u Bilefeldu, gradu na sjeveroistoku Nemačke, Šaban je sa muzičarima otišao u hotel kako bi pokupio stvari, a nakon toga se zaputio u aerodrom u Diselodorf, gdje je imao let za Beograd.

Nedaleko od grada gdje je nastupao ispred njih se dogodio saobraćajni udes te je ta dionica puta bila zatvorena, a oni su bili prisiljeni da se zaustave ispred samog mjesta nezgode.

U tom trenutku vozač koji je bio u alkoholisanom stanju i bez vozačke dozvole je udario u vozilo u kojem se nalazio Šaban sa muzičarima Mirsadom Kerićem i Bobanom Stojadinovićem.

Od siline udarca, prema tada nezvaničnim informacijama, Šaban je doživio teške tjelesne povrede, dok je Mirsad bio teško povrijeđen, a ljekari su se borili za njegov život. Nažalost, od zadobijenih povreda, Mirsad je preminuo u bolnici. Boban Stojadinović koji je sjedio na zadnjem sjedištu tom prilikom je zadobio lakše tjelesne povrede.

Kako su pisali tamošnji mediji, vozač koji je upravljao putničkim vozilom koji je udario u auto u kojem se nalazio Šaban upravljao je automobilom brzinom većom od 180 kilometara na čas.

Ovako je bilo na dvogodišnjem pomenu, porodica i dalje ne može da se pomiri sa velikim gubitkom.