Region

PROBLEM PANDEMIJSKOG MARKETINGA: DANSKI NOVINARI SE IZVINJAVAJU!

Autori Mia Stanković teleskop.hr

Hrvatski doktor Gordan Lauc piše o tome kako se danski novinari izvinjavaju jer su bili dio pandemijskog marketinga..

Izvor: Marion Carniel / Shutterstock.com

Jedna od najvećih danskih novina izdaje zvanično izvinjenje zbog novinarskog neuspjeha tokom kovid pandemije u propagiranju zvaničnih vladinih poruka koje nisu bile provjerene.

Hrvatski doktor Gordan Lauc objavio je zanimljiv post o tome kako se “Ekstra Baldet – jedan od vodećih listova u Danskoj izvinjava čitaocima što su nekritički prenosili stavove „stručnjaka“ i vlade, a nisu potencirali na uočavanju razlika bolesnih OD i SA KOVID-19. Takođe danski list priznaje da su, kako doktor navodi - prenaglašavali važnost vakcinisanja, posebno djece.


“Pandemijska mafija je obasipala medije i vlade svojim lobistima, ali ne mogu sve vrijeme baš sve imati pod kontrolom i istina sve više izlazi na površinu. „Stručnjaci“ koji su nas zastrašivali tokom cijele pandemije uglavnom su utihnuli, pa pandemijski marketing izvlači nekakve nove „stručnjake“ u pokušaju da još malo šire strah”, ističe doktor Lauc.


Međutim doktor kaže da je širenju straha došao kraj i da upravo zbog toga svakodnevno vidimo sve više primjera onih koji mijenjaju mišljenja i/ili se izvinjavaju što su bili zavedeni. Doktor se nada da ćemo i u regionu uskoro vidjeti poneko izvinjenje i pojašnjenja zašto su se radile toliko nelogične stvari.