Region

"ONI SU NA PUTU ZA BEOGRAD" Hrvatski premijer poslao policiju u Srbiju - direktno naredio ministru unutrašnjih poslova

Autor Mia Stanković Izvor mondo.rs

Hrvatska policija će se uključiti u potragu za nestalim Splićaninom.

Izvor: YouTube/Printscreen/France 24/MUP RH

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da je od ministra unutrašnjih poslova Davora Božinovića zatražio da u Beograd uputi ekipu hrvatske policije, koja bi pomogla u potrazi za nestalim Splićaninom Matejem Perišem i dodao da su oni na putu.

"Oni su na putu za Beograd. Sve vreme se radi na dva načina, jedan je direktni razgovori s policijom, drugi način su diplomatsko-konzularne aktivnosti koje naša ambasada sprovodi sa srpskim vlastima. Želimo se pre svega zahvaliti policiji u Beogradu i svima koji se bave ovom temom, a na ovaj način želimo dati dodatni doprinos svim naporima u potrazi za Matejem", rekao je Plenković novinarima u Splitu.

Plenković je komentarisao i izjavu ministra srpske policije Aleksandra Vulina, rekavši da je ona izvučena iz konteksta.

"Nema tu ništa. Ono što sam ja izgovorio, kao i uvek to negde neko skrati, složi u nekakav naslov koji nema veze sa suštinom", rekao je Plenković.

Za njega je, kaže, bitno da porodica i javnost dobiju celovitu informaciju, da se svi elementi istraže do kraja. Dodao je da se još puno toga ne zna.

Podsetimo, Matej Periš (27) nestao je u Beogradu pre više od deset dana. Potraga još nije dala nikakve konkretne rezultate, a u celom slučaju ima mnogo nepoznatih faktora. Pao je sneg, što svakako otežava potragu. U potrazi za Matejem učestvuju svi, od policije do građana, a nedavno je uključen i Interpol. Između ostalih, u potrazi učestvuje i "Mreža za opasnost Srbije" koja u tu svrhu koristi i termovizijske kamere u koordinaciji sa MUP.

Svako ko ima bilo kakvu informaciju o nestalom mladiću moli se da o tome obavesti MUP Srbije ili da se javi na broj telefona koji je porodica navela kao kontakt: +38598432700.

Tagovi