Region

NEKE STVARI SE NE POKLAPAJU U ZORANOVOM POZIVU: Bivši policajac o Jeleninom ubistvu - imala je komad drveta u grlu

Autor Gordana Bojanić Izvor Kurir

Pred Višim sudom u Beogradu u toku je suđenje Zoranu Marjanoviću zbog optužbe da je ubio Jelenu, a sledeće ročište je zakazano za 21. decembar.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Nedavno je objavljen audio-snimak u kojem se čuje kako Zoran Marjanović (41) obavještava policiju da mu je supruga Jelena nestala na nasipu u Borči.

Kako ističe Žarko Popović Pop, bivši šef Odsjeka za krvne i seksualne delikte PU Beograd, koji je radio na uviđaju ubistva pjevačice, ona je u trenutku kada je Zoran zvao policiju već bila ubijena i bačena u kanal.

"Glas mu djeluje frigidno. Nije se odmah ni predstavio, ne govori gdje živi, ime žene... Jelena je već tada bila ubijena. Imala je u grlu komad drveta i vodu u plućima jer je bila živa bačena u kanal. To ne bi imala da je ubijena odmah", ističe Popović.

MARJANOVIĆ KONFUZNO PRIČAO

Zoran je nestanak prijavio 2. aprila 2016. godine ,a TV "Insajder" je objavio dva snimka razgovora, do kojeg je, prema Marjanovićevim tvrdnjama, došao njegov advokatski tim. Na snimku se čuje Marjanović koji konfuzno objašnjava nestanak supruge.

Poslušajte:

U razgovoru su mu iz dispečerskog centra MUP-a rekli da je rano za prijavu nestanka, međutim, Marjanović ih je posle desetak minuta ponovo zvao zahtijevajući da reaguju dok joj je još dostupan telefon. 

"Ona je oteta vjerovatno, gospođo, molim vas. Nestala je, pričao sam sa kolegom iz policije, iz Borče. On je privatno došao, da li možete nešto da uradite, sa ćerkicom je tražim, molim vas. Marjanović Zoran sam ja. Nestala je", govorio je Zoran, na šta mu je službenica rekla da prvo provjeri da li mu je supruga kod kuće.

Popović, međutim ističe da je normalno da će Zoranov advokat da stane da ga brani, ali da sve treba dodatno provjeriti, svaki trag i okolnosti pod kojim je ubijena pjevačica Jelna Marjanović.

"Jelena je bila 45 minuta pod vodom i nakon toga više od tri sata na suncu na 30 stepeni. Svaki trag se ubija u takvim okolnostima. Moj jedini motiv u ovom zločinu je da se dođe do istine",  naglašava bivši šef Odsjeka za krvne i seksualne delikte.