Region

DRŽAVNA TAJNA: Darka Eleza u pritvoru tri puta obišao tužilac iz Srbije! Bilo reči i o Dijani?!

Autor Milena Mijušković Izvor Kurir

Jedan od najbližih saradnika Dijane Hrkalović, Veljka Belivuka i kavačkog klana odlučio da progovori o kriminalnim radnjama, a iskaz je nasamo dao tužiocu.

Izvor: Kurir/Foto:Zorana Jevtić, Dragan Kadić, Aleksandar Jovanović

Darka Eleza, koji je na osnovu sporazuma o priznanju krivice pred sudom u BiH osuđen na 15 godina zatvora, tri puta je obišao zamjenik tužioca za organizovani kriminal iz Srbije, a ono o čemu je Elez pred njim progovorio zasad ima oznaku državne tajne.

Kako je Kurir pisao, Elez je bio jedan od najbližih saradnika kavačkog klana, ali i bivše državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović, koja je u pritvoru zbog sumnje da je izvršila krivično djelo trgovina uticajem. Hrkalovićevoj se, podsjetimo, osim uklanjanja tragova posle ubistva Vlastimira Miloševića na šinama, na teret stavlja i da je naložila prisluškivanje Eleza.

Odlučio da progovori

"Elez je, sudeći po onome što je otkrio i njegov advokat, a to je da je čak tri puta imao posjete zamjenika srpskog tužioca za organizovani kriminal, odlučio da progovori o svim zločinima zloglasnog klana. Poznato je da su on i Veljko Belivuk bili ispostave kavačkog klana u Srbiji, ali i da operativne informacije njegovo ime dovode u vezu sa nekoliko zločina koji još uvek nisu riješeni, prije svega sa likvidacijom advokata Dragoslava Miše Ognjanovića" - kaže izvor Kurira.

Tagovi