Region

NOVI DETALJI IZ ISTRAGE UBISTVA ĐOKIĆA: Tužilaštvo zatražilo dodatna vještačenja, evo koja i zašto

Autor Kristina Stevović Izvor Kurir

Pri kraju je istražni postupak u slučaju ubistva porodice Đokić iz Aleksinca, a kako saznaje Kurir u niškoj Palati pravde zatraženo je prošle nedjelje da se Goran Džonić podvrgne psihijatrijskom vještačenju kako bi se ustanovilo njegovo mentalno stanje.

Izvor: Kurir/Privatna arhiva

- On je mijenjao iskaze, na saslušanjima je bio euforičan, pa je plakao, pa se smejao na pomen ubistva Đokića. Jednostavno je nemoguće bilo opisati to njegovo posljednje četvorosatno ispitivanje. U nekim djelovima saslušanja je mijenjao iskaze. On je pričao svoju priču, a na pitanja nije odgovarao direktno već bi prvo "stao u gard", onda okolišao, a potom bi odgovorio na pitanje, ali u nekom višeznačnom smislu - rekao je ranije Mladen Magdalinić koji brani braću Milošević, a koje je samo Džonić označio kao egzekutore, mada njihovi tragovi u cijelom slučaju nigdje ne postoje.

 Kako saznajemo, tužilaštvo je zatražilo da se vještače i kamere koje su te noći, 27. septembra snimile Džonića u automobilu Gorana Đokića "pasat" koji je kasnije spaljen nadomak sela Trnava, a osam kilometara od mjesta zločina gdje su ubijeni i spaljeni Goran (57), Gordana (56) i Lidija (25).

- Tužilaštvo vjerovatno hoće da sto posto bude sigurno da je on u tom automobilu, ali i na žutom skuteru. jeste da se procedura nalaženja dokaza odužila, ali to je neophodno zbog učvršćivanja dokaza - kaže nam izvor iz Palate pravde u Nišu.

Za ovu nedjelju nisu planirana saslušanja svjedoka. Do sada je šesnaestoro ljudi pozvano u sud da da svoje iskaze iz kojih se može vidjeti da Džonićevi sinovi imaju alibi za tu noć kao i braća Milošević.

Tagovi