Region

SNIMAK VRŠNJAČKOG NASILJA U BiH ZGROZIO REGION: Krvnički šutira dječaka koji leži na podu osnovne škole (VIDEO)

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Snimak vršnjačkog nasilja iz osnovne škole u Nevesinju naišao je na kritike i zgražavanje gledalaca.

Izvor: YouTube/Printscreen/Top Portal

Na snimku koji je ovih dana postao viralan na društvenim mrežama vidi se kako jedan dječak šutira drugog koji leži na podu, a cela situacija se dešava u učionici. Ovo nije jedini slučaj te vrste, jer se u nevesinjskoj osnovnoj školi istražuju dva slučaja vršnjačkog nasilja u dva odjeljenja.

Informacije roditelja, koje su se takođe pojavile na društvenim mrežama, otkrivaju da se radi o učenicima sedmog razreda osnovne škole. Da problem postoji i da se rješava potvrdila je i direktorka Osnovne škole "Risto Proroković" u Nevesinju, Mara Šaran.

Šaran je istakla da se u školi postupa u skladu sa zakonskim aktima, kao i shodno protokolu o postupanju u slučaju vršnjačkog nasilja, i dodala:

"Pri samom saznanju odmah smo pristupili svim radnjama koje su zakonom propisane. Obaviještena je i Policijska stanica i Centar za socijalni rad i Ministarstvo obrazovanja. Sve se radi u skladu sa zakonom i postupak je još uvijek u toku", rekla je Šaran.

Dodala je i to da je i osoba koja je objavila snimke i imena djece, izložila opasnosti djecu i prijavljena je Policijskoj stanici Nevesinje. Na snimku se takođe vidi osoba, moguće nastavnica djece, kako prilazi zavađenima.

Upozorenje: snimak može biti uznemirujući.

Vršnjačko nasilje u školi u Nevesinju
Izvor: Youtube/Top Portal

Šaran otkriva da je sve u postupku utvrđivanja od strane škole i svih nadležnih ustanova. Vršnjačko nasilje je u zadnjih nekoliko godina u porastu u cijelom regionu.