Društvo

LINIJA ZA PSIHOLOŠKU POMOĆ BILJEŽI NEKOLIKO HILJADA POZIVA

Autor Kristina Stevović Izvor MINA

Linija za psihološku pomoć i podršku, koju je Klinični centar Crne Gore (KCCG) reaktivirao u martu, neprekidno funkcioniše i do sada bilježi nekoliko hiljada poziva, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Izvor: sipcrew/Shutterstock.com

Iz KCCG podsjećaju da su početkom marta, uz podršku kompanije Crnogorski Telekom, reaktivirali besplatnu telefonsku čiji je cilj očuvanje i unapređenje mentalng zdravlja građana tokom pandemije.

„Za ovaj zdravstveni servis Telekom donira “Cloud Call Centar”, jedno od svojih najsavremenijih digitalnih rješenja, razvijeno u periodu epidemije korona virusa, upravo kako bi odgovorili na novonastale potrebe zdravstvenih institucija i građana“, kaže se u saopštenju.

 Navodi se da je u radu call centra angažovano 30-ak volontera, studenata završnih godina studija psihologije i medicine, koji su obučeni za pružanje prve psihološke pomoći tokom pandemije.

Besplatna linija 1555 je građanima Crne Gore dostupna svim radnim danima od devet do 18, i vikendom od devet do 12 sati.

„Podsjećamo da su razgovori povjerljive prirode, odnosno sadržaj razgovora ne podliježe snimanju niti čuvanju, čime se garantuje privatnost svim korisnicima“, dodaje se u saopštenju KCCG.

Tagovi