Društvo

KNEŽEVIĆ: SRAMNO! POLICIJA PRIVELA MJEŠTANE BOTUNA KOJI SU PROTESTVOVALI ZBOG GRADNJE KOLEKTORA!

Autor Jovana Raičević

Policija je jutros privela više mještana Botuna koji su protestovali zbog gradnje kolektora

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević nazvao je policijsku intervenciju sramnom i poručio da će otkazati podršku Vladi ako privedeni ne budu pušteni na slobodu.

"Sramna intervencija Uprave policije i Ivana Vukovića, koji su jutros uhapsili desetine mirnih mještana Botuna, jer su protestovali zbog izgradnje kolektora. Ukoliko danas ne budu pušteni na slobodu, otkazujem podršku Vladi Zdravka Krivokapića. Obraz mi je važniji od vlasti", napisao je Knežević na Tviteru.

Demokrate: Skandal bez presedana

Iz Demokratske Crne Gore ocijenili su da se radi o "skandalu bez presedana" i zatražili da se privedeni bez odlaganja puste na slobodu.

"Ti ljudi se ne bore protiv bilo koga, već se bore za svoja prava i prava svog sela. Primjenjivati silu umjesto da se putem razgovora sa građanima dođe do rješenja potpuno je neprihvatljivo."

"Koliko je ovo nenormalna i nepravedna situacija najbolje oslikava činjenica da sa jedne strane imamo Veselina Veljovića koji napada policiju, a sa druge Ivana Vukovića koji napada i traži hapšenje mještane Botuna koji protestuju zato što smatraju da su ugroženi. Ovakve prakse, tipične za bivšu vlast DPS-a, nikada više neće biti dio crnogorskog sistema", saopštili su iz te partije.