Društvo

MODERNA SVJETLOSNA SIGNALIZACIJA "MAČIJE OČI" ZA VEĆU BEZBJEDNOST PJEŠAKA

Autor Jovana Raičević

Gradsko preduzeće Putevi d.o.o. Podgorica počelo je realizaciju pilot projekta koji se odnosi na ugradnju katadioptera (tzv. “mačije oči”) na asfaltnim platformama u Podgorici, sa ciljem povećanja bezbjednosti u saobraćaju, saopšteno je iz Glavnog grada.

Izvor: PG biro

“Mačije oči” su do sada postavljene u Ulici 27. marta (od Zabjelske vektre do raskrsnice sa Ulicom 4. jula), u Ulici Goce Delčeva ispred OŠ “Vladimir Nazor”, u Ulici Meše Selimovića, na Bulevaru 21. maj kod objekta “Renault Alliance”, na Bulevaru Mihaila Lalića kod Doma zdravlja, kod Hifa Oil pumpe i kod Građevinskog fakulteta.

Signalne "mačje oči" postavljene su na pješačkim prelazima, na kojima je povećana frekvencija saobraćaja, pa se očekuje da će moderna svjetlosna signalizacija dodatno povećati bezbjednost pješaka.

Imajući u vidu da je školska godina počela, u cilju povećanja bezbjednosti učenika, u narednom periodu planiran je nastavak ugradnje na asfaltnim platformama ispred osnovnih škola. Takođe, ugradnja katadioptera uradiće se i na saobraćajnicama koje su sanirane u proteklom periodu, zaključuje se u saopštenju Glavnog grada.