Društvo

ZA SVE PRVAKE: GLAVNI GRAD OBEZBIJEDIO SREDSTVA ZA KUPOVINU ŠKOLSKOG PRIBORA!

Autor Jovana Raičević

Glavni grad Podgorica će mališanima koji će u školskoj 2021/2022. godini pohađati I razred osnovne škole dodijeliti jednokratnu novčanu pomoć za kupovinu školskog pribora u iznosu od po 35.00 eura.

Izvor: PG biro

Radi se o 2.574 podgoričkih prvaka. Cilj nam je da roditeljima finansijski olakšamo početak školske godine, pogotovo imajući u vidu da je ovo finansijski naročito izazovna godina za gotovo sve porodice u Crnoj Gori, saopšteno je iz Glavno grada.

Podsjećamo, da je Glavni grad i u prethodnom periodu sprovodio akcije koje se odnose na početak školovanja podgoričkim mališana, pa smo u proteklih šest godina izdvojili više od 600.000 eura i na taj način je preko 12.000 prvaka dobilo besplatne udžbenike od Glavnog grada, a više od 2.000 mališana iz porodica slabijeg materijalnog stanja novčanu pomoć za nabavku školskog pribora.

Detalji o načinu prijave biće dostupni na našem web sajtu. Budući da će akcija trajati od 25. avgusta do 25. septembra, pozivamo sugrađane da budu strpljivi, te da prilikom predaje dokumentacije vode računa o poštovanju aktuelnih epidemioloških mjera, ističu u saopštenju.

Da bi se prijavili za dobijanje sredstava neophodno je da roditelji popune prijavni formular (formular sadrži informaciju o neophodnoj dokumentaciji) i dostave dokaz da je njihovo dijete upisano u I razred osnovne škole za školsku 2021./2022. godinu, kao i da je osoba koja se prijavljuje za sredstva roditelj/staratelj djeteta, te da na arhivu Glavnog grada (Trg nezavisnosti), sa naznakom Zahtjev za dodjelu novčanih sredstava za kupovinu školskog pribora za učenike I razreda osnovne škole.

Po prijemu i ocjeni dokumentacije roditelju/staratelju će novac biti uplaćen na dostavljeni žiro račun. Naglašavamo da su roditelji/staratelji u mogućnosti da ostvare ovo pravo u periodu od 25. avgusta do 25. septembra, kao i da će poseban šalter u arhivi Grada biti otvoren za ove namjene, kako bi se maksimalno ispoštovale epidemiloške mjere, zaključuju iz Glavnog grada.