Društvo

BORIS RAONIĆ NOVI GENERALNI DIREKTOR RTCG-A

Autor Jovana Raičević Izvor CdM

Savjet Radio-televizije Crne Gore (RTCG) izabrao je danas Borisa Raonića za generalnog direktora RTCG-a.

Izvor: Facebook printscreen

Raonić je dobio sedam glasova, Nikola Marković jedan, a jedan listić je bio nevažeći, prenosi CdM.

Kako smo ranije pisali, Raonić je tokom intervjua kazao da želi da bude menadžer u pravom smislu te riječu, te da ne želi da bude neko ko će biti mikromenadžer i urednik.

“Za te poslove po svim aktima postoje ljudi koji rade taj posao. Svi smo prethodnih dana bili svjedoci neprimjerenih političkih pritisaka kad je riječ o izboru generalnog direktora RTCG. To se neće više moći prenositi na zaposlene preko direktora i bilo kod urednika”, kazao je Raonić.

Istakao je da Javni servis ima izuzetne kadrovske resurse.

“Sticajem okolnosti imao sam prilike da upoznam te ljude, i njima treba dati prostora da iznesu svoj kreativni potencijal. Informativni program je najviše pod udarom javnosti, ali taj požar se može ugasiti već u ponedjeljak dolaskom nove strukture”, naveo je Raonić.

Takođe, saopštio je da nema problem sa tim da podnese ostavku ukoliko bude nezadovoljstva njegovim radom među članovima Savjeta RTCG

Kad je riječ o mjerljivim uspjesima, Raonić kaže da Javni servis sa resursima koje ima, ukoliko ne bude najgledaniji, smatra da nema ni potrebe da troši vrijeme.

“Imam tu vrstu optimizma, i ne bih se usudio da se prijavim na konkurs da nemam viziju kako doći do tog cilja”, rekao je ranije Raonić.

Kad je riječ o Sportskom programu, on kaže da Javni servis ima problem finansijske prirode prilikom otkupa određenih sportskih paketa, te da RTCG tu vrstu borbe ne može da vodi, zaključuje CdM.