Društvo

PODGORIČKI KAFIĆ ZATVOREN - SOLIDARIŠU SE SA ONIMA KOJI NEĆE DA SE VAKCINIŠU! "NISMO DUŽNI DA PROVJERAVMO BILO KOGA"

Autor Gordana Bojanić Izvor Dan

Podgorički kafić “4 Barrels” koji se nalazi u Studentskoj ulici u Podgorici od danas pa do 20. avgusta, sve dok traju aktuelne mjere Vlade protiv pandemije, biće zatvoren!

Izvor: Instagram

Oni su obavijestili svoje goste da se na taj način solidarišu sa svima koji nisu vakcinisani i ne žele da se vakcinišu.

“Nije kolektivni odmor u pitanju, nego solidarnost prema ljudima koji nisu vakcinisani. Ne želimo da utičemo na ljudska prava i demokratiju nasih zaposlenih i gostiju. Za dalje ćemo vidjet! Solidarnost na prvom mjestu, svi smo isti!”, naveli su na svojoj FB stranici.

Jedan od osnivača Kraft Beer Pub-a Marko Đukanović, saopštio je da su se na ovaj potez odlučili, jer je izostala zajednička reakcija Udruženja ugostitelja Crne Gore i da bi iskazali protest zbog donešenih mjera, ali i solidarnost prema građanima, koji ne žele da se vakcinišu.

“Iskreno, očekivali smo više od Udruženja ugostitelja Crne Gore, koje u prvom navratu nije podržalo protest koji je održan u subotu u 19 časova. Najavili su da će u ponedjeljak izaći sa informacijama o protestu, pa ni to nisu uradili. Nama ne preostaje ništa drugo nego da djelujemo sami, jer smo, kao što je već svima jasno prepušteni sami sebi”, kazao je Đukanović za Dan. 

Prema njegovim riječima, nije posao ugostitelja da provjerava građane da li su vakcinisani ili ne.

“Mi nismo u obavezi da provjeravamo bilo koga, niti to možemo, samo izazivamo kontra reakciju kod gostiju, koji revolitirani napuštaju naše objekte. Ovo je direktan udar na naše poslovanje i na elementarna ljudska prava”, rekao je Đukanović.

On je postavio pitanje da li se u Vladi Crne Gore i ministarstvima iko ikada zapitao, kako je ljudima koji ulažu svoje vrijeme i novac u crnogorsku privredu.

Oni se očigledno ne pitaju kako je nama mladima, koji pokušavamo nešto da stvorimo i koji svoju budućnost želimo da provedemo u Crnoj Gori. Ovakvim mjerama i generalnim djelovanjem ne motivišete ljude da započnu svoj biznis, već naprotiv, proizvodite strah i sumnju da neće moći da opstanu”, poručio je Đukanović.

Đukanović je dodao da vjeruje da neće biti jedini ugostiteljski objekat koji traži svoja prava na ovaj način.