Društvo

MJERE I VOZAČKI ISPIT: POLAGANJE TESTOVA ZA VOŽNJU OBUSTAVLJENO VIŠE OD MJESEC DANA

Autor Jovana Raičević

Zbog trenutnih epidemioloških mjera koje su na snazi, polaganje testova za vožnju obustavljeno je nešto više od mjesec dana.

Ilustracija
Izvor: Mondo/Goran Sivački

Obustava važi na nivou cijele države, a još uvijek nije poznato kada će kandidatima biti dozvoljeno da polažu testove za vožnju.

Ono što je neophodno napomenuti jeste da ova prviremena zabrana polaganja vozačkog ispita ne važi za one kandidate koji su svoje testove položili prije obustave, pa su tako njima časovi vožnje dozvoljeni.

Međutim, obzirom na neizvjesnost u vezi sa epidemiološkim mjerama, auto škole nemaju konkretnu informaciju kada bi kandidati koji su “na čekanju” eventualno mogli da polažu testove za vožnju, tj. kada će mjere popustiti kada je riječ o vozačkom ispitu.

“Jedino što možemo je da se naoružamo strpljenjem i nadom da će se situacija u vezi sa epidemijom u našoj zemlji smiriti i da će nam se pružiti mogućnost za polaganje testova što prije”, kazala je jedna od kandidatkinja koja čeka na polaganje testova nešto više od mjesec dana i dodaje:

“Postoji doza nervoze zato što je nekima od nas uskraćeno polaganje vozačkog ispita, a hitno nam je potrebno. Razlozi su kod svakog različiti. Ali situacija je takva kakva je, čekaćemo.”, zaključuje ona.

Od stabilizacije epidemiološke situacije u našoj zemlji zavisi da li će kandidatima biti omogućeno polaganje testova za vožnju, a ono što im za sada preostaje jeste čekanje i popuštanje mjera.

Podsjetimo, u Crnoj Gori danas je registrovano 234 novooboljelih i 8 preminulih od koronavirusa.