Društvo

Policija: Medijskim radnicima dodijeliće prsluke sa oznakom Press

Autor mondo.me Izvor MINA

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić uvažio je preporuku Savjeta za građansku kontrolu rada policije da se novinarima, fotoreporterima i snimateljima dodijele fluorescentni prsluci za oznakom “Press”, radi njihove bolje vidljivosti i prepoznatljivosti.

Izvor: Guliver/GettyImagesPlus/iStock/Mihajlo Maricic

Ta preporuka usvojena je na sjednici Savjeta za građansku kontrolu rada policije, uz učešće novinarskih udruženja, medijskog sindikata i organizacija za zaštitu ljudskih prava.

Iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije kazali su da je preporuka građnskog nadzora policije bez odlaganja uvažena i da je sprovoden postupak nabavke.

Kako su naveli, u toku je njihova distribucija u komunikaciji sa Društvom profesionlanih novinara, Sindikatom medija i Savjetom za građansku kontrolu rada policije.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova prepoznaje odgovornost i društveni značaj medijske zajednice i snažno je posvećeno ukupnoj podršci za nesmetan rad medija i slobodno kretanje i izvještavanje svih medijskih djelatnika u različitim situacijama, uključujući i one sa bezbjednosnim rizicima i povećanim remećenjem javnog reda i mira”, ističe se u saopštenju.