Društvo

Preglasna muzika, skuteri, žurke do kasno u noć, NEMA ODMORA NA ADI BOJANI

Autor mondo.me

Proteklog vikenda je na Bojani, i pored neprekidnih molbi da nadležne institcije učine nešto, opet bilo nemoguće odmoriti i uživati u prirodi, kazali su iz Udruženja Ada Bojana.

Izvor: MONDO

Kako su saopštili, preglasna muzika i brza vožnja skutera i glisera narušavaju mir ljudima koji su došli da se odmore.

“Brza vožnja se završava u sumrak, a muzika se sporadično gasi. Međutim, zenit doživljava u večernjim satima. Tortura muzikom se uvijek čuje sa privatnih kuća”, rekli su oni.

Kako tvrde, komunalna policija dolazi i izriče opomene i obezbijedi nekoliko sati mira. Ipak, nakon njihovog odlaska, sa ostrva nastavljaju sa bahatim ponašanjem i ometanjem odmora do svitanja.

“Na Bojani ima više od 500 privatnih kuća, i u ovom slučaju imamo torturu manjine nad većinom (jer je dovoljno da duž toka rijeke preglasna muzika sa 15 lokacija uništava odmor ostalima). Prepoznajemo da je osnovni problem – problem nadležnosti. Kako se radi o narušavanju javnog reda i mira, te o ugrožavanju ljudskih i građanskih prava, apelujemo da državni organi nađu način da provode zakon”, ističu iz Udruženja.

Napominju da bi Skupština Opštine na dnevni red tekućeg zasijedanja trebalo da uvrsti Odluku o Akustičnim zonama, kojom bi se regulisao nivo buke na Adi Bojani i nadležnost za njeno sprovođenje.




Tagovi