Društvo

Turistička inspekcija zatvorila 30 ugostiteljskih objekata

Izvor MINA

Turistička inspekcija je u prethodna dva dana zatvorila 30 ugostiteljskih objekata širom Crne Gore, koji su radili dok traju privremene mjere u vezi sa koronavirusom.

Građani sve više poštuju mjere prevencije
Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Iz Uprave za inspekcijske poslove (UIP) je saopšteno da je Turistička inspekcija u ponedjeljak i utorak obavljala pojačanu kontrolu ugostiteljskih objekata u skladu sa Naredbom za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog koronavirusa.

Kontrole su obavljene u Podgorici, Budvi, Herceg Novom, Mojkovcu i Bijelom Polju.

Turistički inspektori su u Podgorici zatekli deset ugostiteljskih objekata, koji su obavljali djelatnost suprotno propisanim mjerama Vlade, pa su po nalogu inspektora zatvoreni. U Budvi je zatvoreno osam objekata, dok je u Herceg Novom zatečeno njih šest, koji su po ukazivanju inspektora zatvoreni”, navodi se u saopštenju.

U Mojkovcu su po nalogu inspektora zatvorena četiri, a u Bijelom Polju dva ugostiteljska objekta.

Turistički inspektori će i dalje nastaviti sa intenzivnim kontrolama po svim opštinama kako bi se osiguralo maksimalno poštovanje mjera iz navedene naredbe Nacionalnog koordinacionog tima”, dodaje se u saopštenju.

Iz Uprave su kazali da je Odsjek za inspekciju za igre na sreću takođe obavljao kontrole u dijelu koji se odnosi na zatvaranju objekata u kojima se priređuju igre na sreću.

“Inspektori su utvrdili da koncesionari u Podgorici poštuju naredbu. Nastaviće se sa kontrolom poštovanja te mjere”, zaključuje se u saopštenju.

Tagovi