Društvo

Veliko srce mještana Rastoka: Komšiji sagradili kuću!

Autor mondo.me

U bjelopoljskom selu Rastoke juče su uručeni ključevi nove kuće Živojinu Gruboviću.

Izvor: MONDO/Mirko Šljivančanin

Događaj zaslužuje pažnju javnosti zbog toga što je Živojinu zvanom Žiki Miki, kuću sagradili rođaci, komšije i ljudi dobre volje okupljeni u Odboru za izgradnju, piše Dan.

Na mjestu stare oronule čatmare neuslovne za život, kojoj je svakog trenutka prijetilo urušavanje, nikla je za dva mjeseca humanih aktivnosti kuća od 40 metara kvadratnih, kazao je Veselin Merdović iz sela Rastoke Danu.

On je za podgorički dnevnik izjavio da su na akciju izgradnje kuće komšiji Gruboviću mještani ovog sela bili podstaknuti nakon što su prije dva mjeseca obižli svog komšiju.

Čestitam novi dom komšiji, jer smo prije dva mjeseca obilazeći ga vidjeli stanje koje nije bilo nimalo humano. To nas je podstaklo i pokrenulo da krenemo sa humanitarnom akcijom i prikupljamo sredstva i izgradimo novu kuću. Akcija je uspješno realizovana za veoma kratko vrijeme. Ovo je prelijep dom”, rekao je Merdović za Dan.

On je u razgovoru za Dan dodao da brzina i način na koji je ta humana akcija realizovana treba da budu podsticaj da se slične aktivnosti nastave čitavom Crnom Gorom.

On je dodao da je kuća koštala oko 20 hiljada eura, i da sada treba da služi na ponos selu Rastoka, ali i Crnoj Gori i dijaspori.

Grubović se zahvalio svima koji su pomogli da konačno dobije pristojan dom za život. On je naglasio da je kuća “vrh vrhova” i da je dobio uslove za život o kojima je samo mogao da sanja, prenosi Dan.

Ovo je dokaz da me u selu vole, da ima puno dobrih i humanih ljudi. Živim sam i ako neću unaprijed da obećavam, mislim i na ženidbu. Biće nadam se i to, jer sada imam kuću”, kazao je zadovoljni Grubović, a nakon što je na poklon dobio tortu zapjevao je na svoj prepoznatljiv način.

Član Odbora za izgradnju Ranko Popović, predajući Gruboviću ključeve novog doma, kazao je da je sve završeno na najbolji mogući način.

Svečano smo Žikiju predali ključeve kuće koja je izgrađena po najsavremenijim standardima i potpuno je opremljena, namještajem, bijelom tehnikom i ostalim stvarima. Kuća zadovoljava komfor normalnog i pristojnog života”, rekao je Popović Danu i zahvalio se svima koji su pomogli da se relizuje akcija kako bi Žiki dobio novi krov nad glavom.