Društvo

IZABRAN IZVOĐAČ RADOVA ZA SPORTSKU ZONU U KOLAŠINU

Autor Anđela Vukčević Izvor Vijesti

Ivanović objašnjava da je, u u okviru četiri faze, planirana izgradnja po dva teniska, odbojkaška i košarkaška terena, kao i fudbalski stadion sa atletskom stazom. Taj dio posla obuhvata i izgradnju pratećih objekata za terene.

Izvor: MONDO/Ivona Uličević

Bjelopoljsko preduzeća PNP Perošević izvodiće radove na prve četiri od ukupno 11 faza u kolašinskoj sportskoj zoni. Nakon nekoliko propalih tendera, koji su završeni bez zainteresovanih ponuđača, ta firma, kako za Vijesti kaže potpredsjednik Opštine Vasilije Ivanović, gradiće sportske terene na Lugu, pored šetališta. Vrijednost radova je nešto više od tri miliona eura, a potpredsjednik Opštine očekuje da će oni početi već tokom predstojeće jeseni, pišu Vijesti.

“Konačno, nakon što je nekoliko puta raspisivan tender dobili smo izvođača radova za sportsku zonu. Početak radova očekujemo nakon završetka tenderske procedure i potpisivanja ugovora sa izvođačem. Očekujem da radovi budu početi tokom jeseni, a rok za završetak je 270 dana od dana uvođenja izvođača u posao”, kaže potpredsjednik Opštine.

Ivanović objašnjava da je, u u okviru četiri faze, planirana izgradnja po dva teniska, odbojkaška i košarkaška terena, kao i fudbalski stadion sa atletskom stazom. Taj dio posla obuhvata i izgradnju pratećih objekata za terene.

Na pitanje Vijesti da li gradnja tolikog broja terena odgovora stvarnim potrebama kolašinskog sporta, potpredsjednik Opštine kaže da “nijedan sportski sadržaj ne može biti višak”. Pored toga što će služiti sugrađanima, on objašnjava da su tereni dobar preduslov i za razvoj sportskog turizma, za koji je do sada nedostajala infrastruktura.

“Početak izgradnje sportske zone predstavlja savršen temelj za sportski turizam koji dodatno upotpunjuje to što je Kolašin veoma klimatski pogodan i tražen za sportske pripreme. Za vrijeme od kako obavljam funkciju potpredsjednika Opštine bilo je interesovanja sportskih klubova sa svih strana svijeta za razne vrste priprema, ali postojeća infrastruktura većini nije odgovarala”, kaže on.

Ivanović objašnjava da je vizija aktuelne lokalne vlasti - sportska zonu sa svim vrstama sadržaja a Kolašin vodeća destinacija sportskog turizma. Prema njegovim riječima “dodatni benefit je to što će djeca iz Kolašina moći da imaju dobre uslove za treniranje i razvoj sportskih vještina”. To je, podsjeća Ivanović, “pogotovo značajno, kada se uzme u obzir koliko je Kolašin dao značajnih sportista”.

“S obzirom na sve što će Kolašin nuditi sportistima, nakon završetka svih 11 faza sportske zone, smatram da će biti nemoguće izbjeći da Kolašin bude prepoznatljiva destinacija za boravak i pripreme sportista. Takođe, podsjećam da smo razgovarali i sa nadležnim institucijama oko rješavanja pitanja Doma mladih i Gorštaka, koji odavno nije u opštinskom vlasništvu i da razmatramo koji je najbolji model da se taj objekat opet stavi u funkciju”, najavljuje Ivanović.

Sada ruinirana zgrada Doma mladih i Gorštaka već godinama je bez namjene, prepuštena vandalima i vremenskim neprilikama, pišu Vijesti.

Ivanović je ranije kazao da su iz Uprave za katastar u državnu imovinu pokazali spremnost da objekat daju pod zakup.