Društvo

NIKŠIĆ: POŽAR U OZRINIĆIMA, SPAŠENO PREKO 20 STAMBENIH I POMOĆNIH OBJEKATA

Autor Portal RTNK

Kako je portalu RTNK kazao Bojan Bijelović, komandir smjene Vatrogasno-spasilačke jedinice Nikšić, požar se širio nevjerovatnom brzinom.

Izvor: MONDO/Milica Mrvaljević

Požar većih razmjera buknuo je danas oko 11 sati u nikšićkom naselju Ozrinići. Požar je stavljen pod kontrolu.

Kako je portalu RTNK kazao Bojan Bijelović, komandir smjene Vatrogasno-spasilačke jedinice Nikšić, požar se širio nevjerovatnom brzinom.

„Danas oko 11.30h primili smo dojavu da gori trava i nisko rastinje u Ozrinićima kod škole. Izašla je jedna ekipa sa jednim vozilom i počeli da gase, međutim istočni vjetar je odjednom počeo da duva jakom brzinom i proširio požar na sigurno nekolike hiljade kvadrata površine. Odmah smo pojačali ekipe, izašli smo sa četiri vozila i nekih 20-ak vatrogasaca. Požar se jako brzo širio pospiješen tim vjetrom i bilo je sigurno preko 20-ak kuća koje su bile ugrožene i pomoćnih objekata. Rasporedili smo svoje snage i bogami tri četiri sata smo se borili sa tom vatrenom stihijom“, kazao je on.

Kasnije je, kako je dodao, požar došao do jedne hale koja služi kao magacinski prostor gdje je veliki broj guma, ulja i auto-djelova.

„U dvorištu te hale upalile su neke stare gume i neki kontejneri sa tim djelovima. Tu smo se zadržali nekih sigurno 40 minuta dok nijesmo taj požar lokalizovali i ugasili i spriječili širenje na halu koja je takođe bila puna maziva i ulja i guma. Spasili smo tu halu i sigurno preko 20-ak stambenih objekata i pomoćnih. Sad je taj požar stavljen pod kontrolu“, istakao je Bijelović.

Tamo su, kako je naveo, još dvije ekipe koje dežuraju.

„Zahvalio bih se ovom prilikom Mehanizaciji i programatu, Vodovodu Nikšić i Komunalnom preduzeću koji su nam izašli u susret i poslali svoja vozila, svoje cistjerne prateće da nam dopremaju vodu na lice mjesta“, zaključio je on.