Društvo

JELENI PEROVIĆ OMOGUĆENA NAKNADA, UZ "ODGOVARAJUĆE USKLAĐIVANJE"

Autor Anđela Vukčević

Savjet Agencije je, na današnjoj sjednici, za vršioca dužnosti direktora ASK-a imenovao Dušana Drakića.

Izvor: X/Agencija za sprječavanje korupcije

Savjet Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) je, na današnjoj sjednici, jednoglasno donio odluku da se omogući doskorašnjoj direktorici Jeleni Perović naknada zarade u visini zarade koju je primala u posljednjem mjesecu prije prestanka funkcije, uz odgovarajuće usklađivanje, saopštio je predsjednik Savjeta Pavle Ćupić.

On je, između ostalog, naveo i da su stavili van snage odluku iz 2017. o utvrđivanju visine naknade za rad predsjedniku i članovima Savjeta ASK-a, ocijenivši da je ona u suprotnosti sa pozitivnim propisima Crne Gore.

Savjet Agencije je, na današnjoj sjednici, za vršioca dužnosti direktora ASK-a imenovao Dušana Drakića.

"Na sjednici Savjeta, jednoglasno je stavljena van snage i Odluka o utvrđivanju visine naknade za rad predsjedniku i članovima Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije, kojom je prethodni Savjet Agencije, 2017. godine, sam sebi utvrdio naknade u mjesečnim iznosima za: predsjednika Savjeta u visini prosječne zarade zaposlenih u Agenciji u prethodnoj godini i za člana Savjeta u visini 70% prosječne zarade zaposlenih u Agenciji u prethodnoj godini. Savjet je ocijenio da je navedena odluka u suprotnosti sa pozitivnim propisima Crne Gore. Savjet Agencije je jednoglasno donio odluku da se, shodno članu 36 stav 5 u vezi st. 1 i 2 Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, omogući bivšoj direktorici Jeleni Perović naknada zarade u visini zarade koju je primala u posljednjem mjesecu prije prestanka funkcije, uz odgovarajuće usklađivanje, saopštio je Ćupić.