Društvo

DANAS PONOVO BLOKADA SOZINE

Autor Anđela Vukčević Izvor CdM

Crmničanima se, kako dalje dodaju u saopštenju, nudi neko “rješenje” koje je u suprotnosti sa svime što je do sada planirano.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Mještani Crmnice najavili su za novu blokadu tunela Sozina. Kako su kazali Sozina će biti blokirana od 10 do 12 časova.

Mještani Crmnice zamjeraju što nijesu bili pozvani na sastanak Opštine Bar i Monteputa.

“Nisu pozvani ni predstavnici Mjesne zajednice, odnosno Savjeta (koji su čudno pohvaljeni u saopštenju), niti grupe građana Crmnice, koji su pokrenuli ovu priču podnošenjem inicijative sa preko 500 potpisa (a koji su zajedno sa pomenutim stranama učestvovali u aktivnostima radne grupe), uslijedilo je zajedničko saopštenje nakon tog sastanka, gdje se mimo dogovora i prethodnih obećanja”, saopštili su oni.

Crmničanima se, kako dalje dodaju u saopštenju, nudi neko “rješenje” koje je u suprotnosti sa svime što je do sada planirano.

“Nije valjano, nije ni trajno, na kraju krajeva, nije ni pametno jer, umjesto da košta nula eura, kao što je bilo predviđeno predlogom za izmjenu i dopunu zakona o putevima, to ‘rješenje’ košta 200 hiljada eura. Crmničani neće prihvatiti ništa dok se ne potpiše kvalitetan i pravno obavezujući ugovor koji će predstavljati trajno rješenje za problem naplate putarine kroz tunel Sozina”, navode u saopštenju.