Društvo

ZATVORENE RAMPE NA SOZINI ZBOG BEZBJEDNOSTI

Autor Vasilisa Grgurević Izvor CdM

Na učestalost zatvaranja tunela Sozina utiču različiti faktori, kao što su neradni dani, vikendi ili smjena turista.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Zbog velikih saobraćajnih gužvi ovih dana je učestalo spuštanje rampi na tunel Sozina, a iz Monteputa za CdM ističu da je to nužno isključivo zbog bezbjednosti korisnika, kako piše CdM.

“Povremeno zatvaranje tunela Sozina zbog gužvi na putnom pravcu Podgorica-Bar, rezultat je saobraćajnih opterećenja i vanrednih okolnosti koje utiču na protok vozila, a ne zbog tehničkih problema tunela. Zatvaranje tunela Sozina je nužno zbog situacije na saobraćajnicama nakon tunela i to se dešava isključivo zbog bezbjednosti korisnika”, navode iz Monteputa za CdM.

Na učestalost zatvaranja tunela Sozina utiču različiti faktori, kao što su neradni dani, vikendi ili smjena turista.

“Ove godine, zatvaranja tunela su na nivou prošle godine i traju između 10 i 15 minuta”, ističu iz Monteputa.

A prije odluke da se rampe spuste i tunel zatvori, Komandni centar, putem video nadzora, nadgleda kompletan potez od raskrsnice Virpazar do raskrsnice Sutomore.

“Operateri u Komandnom centru imaju uvid u stanje na saobraćajnici nakon tunela. U slučaju velike gužve, kada vozila iz tunela ne mogu da se uključe u saobraćaj, zatvaraju se naplatne rampe dok se saobraćaj ne rastereti. Razlog je jednostavan – vozila ne smiju da stoje u tunelu zbog bezbjednosti učesnika”, objašnjavaju za CdM iz Monteputa.