Društvo

CRMNIČANI BLOKIRALI TUNEL SOZINA

Autor Vasilisa Grgurević Izvor Vijesti

Mještani Virpazara, Crmnice i okolnih sela blokirali su tunel Sozina. Oni protestuju na skretnici za tunel u Virpazaru.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Protest obezbjeđuje policija koja je zaustavila saobraćaj sa obije strane tunela, kako pišu Vijesti.

Blokada je počela u 17 časova i trajaće do 18 časova.

Saobraćaj ka primorju se za sada odvija preko Paštrovačke gore, što su okupljeni građani na prethodnim protestima dozvoljavali tek posle sat vremena.

Organizatori su "Vijestima" kazali da su sredinom nedelje predali zahtjeve i smjernice za rješavanje aktuelnog problema prolaska kroz tunel kompaniji "Monteput" i Opštini Bar.

Aleksandar Plamenac je ispričao da će protest trajati sat vremena, simbolično, jer žele nadležnima da daju priliku da u narednim danima preduzmu konkretne korake u skladu sa zahtjevima.

Ukoliko se to ne desi, ispričao je on, oni će nastaviti sa višečasovnim protestima i blokadom tunela.

"Dajemo priliku da se u narednim danima potpiše jedan kvalitetan ugovor. Predlog dopuna Zakona o putevima nije imao podršku u parlamentu, mi smo odmah iskazali negodovanje. Neki su nas razočarali, neki su nas zbunili, nije nam jasno zašto su neki najavili podršku pa je ona izostala", poručio je Plamenac.

Njemu nije jasno zašto je iko protiv toga da oni dobiju povlastice za prolazak kroz tunel. Oni misle da ovdje nema nikakve diskriminacije i da je njihov primjer jedinstven u Crnoj Gori.

"Od strane "Monteputa" je traženo da se preciziraju naši zahtjevi što smo mi i učinili i dostavili prije nekoliko dana ali odgovora još nema", poručio je i istakao da očekuju da se Opština Bar, "Monteput" i Vlada Crne Gore hitno uključe u rješavanje ovog problema.

Od tog državnog preduzeća traže da ulaže u zajednicu u kojoj posluje i da zaposli Crmičane.

Miloš Petranović je kazao da povećane subvencija za prolaz kroz tunel za Crmničane koje je najavio gradonačelnik Bara, Dušan Raičević, nije trajno i dobro rješenje.

"Tražimo trajno rješenje, potpisivanje ugovora, dokument kojim će se obavezati Vlada Crne Gore i Monteput da Crmničanima obezbijede besplatan prolaz kroz tunel", zaključio je on, kako prenose Vijesti.