Društvo

RASPISAN TENDER ZA REKONSTRUKCIJU ULICE SLOBODE OD 790 HILJADA EURA

Autori gradski.me Vasilisa Grgurević

Predviđeno je uklanjanje i rušenje postojećih stubića, zelenila, mobilijara, rušenje postojećeg trotoara, betonskih površina, navodi se, pored ostalog, u tenderskoj dokumentaciji.

Izvor: MONDO

Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice raspisala je tender za rekonstrukciju Ulice slobode. Vrijednost radova je 652.892 eura, odnosno 790.000 sa uračunatim porezom.

„Nabavka i ugradnja betonskih taktilnih ploča, postavljanje zaštitnih ograda oko sadnica drveća, izrada rampi za lica smanjene pokretljivosti na mjestima pješačkih prelaza sa ugrađenim taktilnim površinama, uklanjanje tri stabla i sadnja 19 komada drveća“, precizirano je u tenderskoj dokumentaciji.

Kako navode u postupku javne nabavke može da učestvuje samo privredni subjekat koji je izmirio sve dospjele obaveze po osnovu poreza i doprinosa za penzijsko i zdravstveno osiguranje.

"Što se dokazuje na osnovu uvjerenja ili potvrde organa uprave nadležnog za poslove naplate poreza. Ponuđeni rok za završetak radova ne može biti kraći od 90 kalendarskih dana niti duži od 100 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao. Izvođač garantuje za kvalitet izvedenih radova koji su predmet ovog ugovora u roku od 24 mjeseca i on počinje teći od dana dobijanja završnog pozitivnog izveštaja stručnog nadzora i primopredaje objekta", naveli su u pozivu.