Društvo

PUT VRULJA - MIJAKOVIĆI SE ZAVRŠAVA NAKON 6 GODINA

Autor Anđela Vukčević Izvor Vijesti

Prema ugovoru, izvođač radova je trebalo da posao završi za 365 dana, odnosno do 8. juna 2020.

Izvor: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva

Preduzeće Bemax radiće nastavak rekonstrukcije puta Bijelo Polje - Pljevlja, dionice od Vrulje do Mijakovića, nakon što je ponuda podgoričke kompanije ocijenjena kao najpovoljnija na tenderu koji je Uprava za saobraćaj raspisala 13. juna.

Bemax je jedini dostavio ponudu na iznos od 6.361.568 eura, što je za oko dvije hiljade eura manje od procijenjene vrijednosti radova. Ponuđeni rok završetka radova je deset mjeseci od uvođenja izvođača u posao, pišu Vijesti.

Uprava za saobraćaj početkom godine raskinula je ugovor sa prethodnim izvođačem radova koji je kasnio sa završetkom projekta.

Ostalo je da se izgrade dva mosta dužine 128 i 160 metara, asfaltiraju pojedine dionice i završe sitniji radovi.

Radovi na izgradnji 7,5 kilometara duge dionice puta Pljevlja - Bijelo Polje od sela Vrulja do uključenja na regionalni put Pljevlja - Đurđevića Tara u selu Mijakovići ušli su u šestu godinu. Trebalo je da budu završeni do početka juna 2020, godinu nakon što su počeli radovi.

Uprava za saobraćaj potpisala je 2019. ugovor sa firmom Tehnoput-MNE o izgradnji ove dionice puta Pljevlja - Bijelo Polje.

Tehnoput je ponudio cijenu od 8,69 miliona eura, što je bilo za oko dva i po miliona manje od procijenjene vrijednosti radova.

Prema ugovoru, izvođač radova je trebalo da posao završi za 365 dana, odnosno do 8. juna 2020.

Prema Dinamičkom planu, koji je u međuvremenu usvojen, radovi na ovoj dionici puta trebali su biti završeni do kraja prošle godine, ali ni taj rok nije ispoštovan, pišu Vijesti.

Zbog povećanja cijena građevinskog materijala i energenata, kompanija Tehnoput MNE ranije je obavijestila Upravu za saobraćaj da ne može da izvodi radove na putu prema ugovorenim cijenama, ali je taj problem u međuvremenu riješen nakon što je prethodna Vlada usvojila zaključke, koji su omogućili određene vidove pomoći izvođačima radova da dovrše započete poslove.

Projektom je predviđena izgradnja raskrsnice sa putevima za Slijepač most i Trlicu, kao i raskrsnice sa putevima za Đurđevića Taru i Pljevlja.