PUTOVANJA

OVO JE NAJLJEPŠA PLAŽA U CRNOJ GORI: Turisti dobijaju posebne tretmane, traže je milioneri iz cijelog svijeta!

Autor Tamara Veličković

Šta to nudi najljepša plaža u Crnoj Gori?

Kraljičina plaža
Izvor: MONDO/Anto Baković

Svako odmaralište u Crnoj Gori ima mnogo plaža. Među njima su i velike gradske plaže i mala osamljena poludivlja mjesta. Postoje plaže sa krupnim ili sitnim šljunkom, a ima i pješčanih sa bijelim ili sivim vulkanskim pijeskom.

Neke su gotovo divlji, a neke imaju razvijenu infrastrukturu. Neke su veoma popularni, druge su, naprotiv, malo poznate. Neke su pogodne za porodice sa djecom, neke i ne toliko. Brojna je lista najboljih plaža u Crnoj Gori, ali jedna koja se uvijek nalazi u samom vrhu, jeste Kraljičina plaža. Ona važi za najljepšu plažu ne samo u Crnoj Gori, nego na cijelom Mediteranu. Nalazi se u blizini Miločera, a od Svetog Stefana udaljena je oko 500 metara.

Plaža je okružena gustom borovom šumom i kristalno čistim morem, što pruža osjećaj mira. Mekani, zlatni pijesak i tirkizna boja vode dodatno doprinose njenoj privlačnosti. Kraljičina plaža dio je luksuznog kompleksa Aman Sveti Stefan i često je dostupna samo gostima hotela, što garantuje visok nivo privatnosti. To ograničava broj posjetilaca i omogućava intimniju atmosferu.

Plaža nosi ime po kraljici Mariji Karađorđević, koja je često boravila na ovom mjestu. Upravo zato, ova plaža ima poseban istorijski i kulturni značaj. Gostima su na raspolaganju vrhunski sadržaji, uključujući luksuzne ležaljke, suncobrane i restorane koji nude lokalne specijalitete. Plaža je savršeno mjesto za opuštanje i uživanje.

Pored sunčanja i plivanja, turisti mogu da uživaju u različitim vodenim sportovima, poput kajakarenja i jedrenja. Postoje i opcije za masaže na otvorenom, što dodatno poboljšava iskustvo relaksacije. Iako je ekskluzivna, plaža je lako dostupna gostima luksuznog kompleksa. Mogu da uživaju u privatnom prevozu i posebnom tretmanu od strane osoblja. Mnogi turisti kažu da je Kraljičina plaža mjesto luksuza, mira i prirodne ljepote.