Društvo

TROTOARI U KRAŠIĆIMA GOTOVI, POZORNICA U DONJOJ LASTVI SPREMNA

Autor Milica Mrvaljević Izvor CdM

Direkcija za investicije Opštine Tivat, nedavno je okončala radove na sanaciji i adaptaciji šetališnih staza i trotoara u Krašićima, piše CdM.

Izvor: Mondo/Goran Sivački

Kako navode iz Opđtine Radovi su izvođeni na dionici dužine 1km. Izvršeno je popločavanje šetališne staze, naliven je nov sloj asfalta, pa je ova dionica puta proširena na određenim mjestima, a ispod novog sloja asfalta izvršena je i zamjena vodovodnih cijevi koje su bile u dotrajalom stanju.

Radove je u roku izvela kompanija „Asfalt beton gradnja“ doo, a u ovaj projekat Opština Tivat uložila je 212.000 eura.

“Proteklih dana okončani su radovi i na obnovi Ljetnje pozornice u Donjoj Lastvi. Potpunu obnovu ovog objekta izvršila je firma “AG info plan” doo, a ukupna vrijednost izvedenih radova iznosila je 297.000€.

Uređena je pozornica i parter sa tribinom kapaciteta 70 mjesta. Izgrađen je ogradni zid, prostorije za biletarnicu i tehničko-sanitarne prostorije.

Obnovljene su vodovodne i kanalizacione instalacije.Radovi koji su započeli u januaru, završeni su u junu mjesecu. U toku je procedura nabavke tehničke opreme u procijenjenoj vrijednosti od oko 93.000€.

Budući da je u toku procedura vrjednovanja ponuda, nadamo se prispjeću i postavljanu opreme u narednih mjesec dana“, navela je Branka Čelanović savjetnica za odnose sa javnošću u Službi predsjednika opštine Tivat i najavila skori početak održavanja kulturnih događaja manjeg formata na ovoj tek obnovljenoj sceni.