Društvo

NEĆE BITI PREKIDA NASTAVE ZA ŠKOLE U ZETI!

Autor Gordana Šćepanović Izvor CdM

U osnovnim školama Zete, ,,Niko Maraš" i ,,Milan Vukotić" redovno će se odvijati nastava u ponedeljak.

Izvor: Stefan Stojanović/MONDO

Prosvjetari će u ponedjeljak početi štrajk ako ne dođu do rješenja na sjutrašnjem sastanku između predstavnika Vlade i Sindikata prosvjete.

Škole u Zeti poručile su putem društvenih mreža da će redovno raditi uprkos štrajku koji na kojem će se pojaviti prosvjetari kako bi tražili uvećanje plata od deset odsto do važećem Granskom kolektivnom ugovoru, piše CdM.

“Poštovani roditelji, u ponedjeljak će nastava biti redovna”, objavljeno je na Fejsbuk stranici OŠ “Niko Maraš u zetskom selu Bijelo Polje.

Iz druge obrazovne ustanove u Golubovcima obavijestili su roditelje da će biti nastave od ponedjeljka.

“Poštovani roditelji, znamo da sa velikom pažnjom i interesovanjem pratite kako se odvija situacija sa najavljenim štrajkom prosvjetnih radnika koji, kako sad stoje stvari, kreće od ponedjeljka. Molimo vas da budete pažljivi prilikom prijema informacija vezanih za štrajk i način rada škole u tim danima i da relevantnim i tačnim smatrate samo one informacije koje dolaze sa zvanične adrese škole. Redovno ćemo vas obavještavati o svakoj promjeni i instrukciji koju dobijemo. Nastave će biti i izvodiće je nastavnici koji ne štrajkuju”, piše u objavi OŠ “Milan Vukotić” na Fejsbuk stranici, kako su prenijeli iz CdM-a.

Pozivaju roditelje na razumijevanje, ukazujući na to da nastava u danima štrajka ne može u svim predmetima biti stručno zastupljena, prenosi CdM.

“Ali, potrudićemo se da učenici dobiju najviše što se može u datoj situaciji”, piše u objavi.

Odluku Sindikata prosvjete o stupanju u štrajk podržalo je više od 66 procenata zaposlenih u prosvjeti. Takođe u tome ih je podržalo još 160 vrtića i škola.