Društvo

MILOVIĆ: RADNA GRUPA ZA HITNO PRESELJENJE SDT-a I SPO-a U STARU ZGRADU VLADE JE FORMIRANA

Autor Milica Mrvaljević

"Evropski put nam zavisi od poglavlja 23, i radne grupe su podigle tempo rada. Moramo da usvojimo Strategiju reforme pravosuđa. Formriana je Radna grupa za hitno preseljenje SDT-a i SPO-a u staru zgradu vlade. "

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

"Jedna od ideja je da stara zgrada vlade bude sjedište specijalnih pravosudnih institucija",saopštio je danas ministar pravde Andrej Milović, na radnom doručku sa novinarima.

“Jedini bi Vrhovni sud istao na lokaciji gdje ne sada. Trebalo bi da Ustavni sud ima zasebnu lokaciju. U pravosudnom kvartu će biti i zgrada državnog tužilaštva”, najavio je Milović.

On je podsjetio da je planirano da Pravosudni kvart bude na Zabjelu u Podgorici, te da bi tu trebalo da budu smještene gotovo sve pravosudne institucije.

Generalna direktorica Direktorat za krivično i građansko zakonodavstvo u Ministarstvu pravde Jelena Grdinić je kazala da rade na Izmjenama i dopunama Zakonika o krivičom postupku.

“Sada se razmatraju komentari EK. Očekujemo da u kratkom roku vratimo sve naše odgovore što će dovesti do izmjena ovog Zakonika. Formirana je Radna grupa za izmjene Zakona o iduzimanju imovine stečene kriminalnom djelatnošću”, izjavila je Grdinić.