Društvo

MINISTRU ODOVIĆU DOSTAVLJENA IZJAVA KOJOM "PS GRADNJA" PRIHVATA ODGOVORNOST ZA ŠTETU NA LAMELI C

Autor Balša Janković Izvor Vijesti

Taj dokument, kako su rekli "Vijestima" iz resora Janka Odovića, ministru je danas dostavljen iz Uprave za nekretnine, odnosno Područne jedinice Podgorica.

Izvor: MONDO/Đina Radulović

Za sve što sud odluči u vezi sa zahtjevima za naknadu štetu koje su podnijeli vlasnici stanova u Lameli C, nelegalnoj zgradi u naselju Zabjelo, u Podgorici, odgovoran je investitor "PS Gradnja".

To su, pored ostalog, saopštili "Vijestima" danas iz Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, nakon što su od Uprave za nekretnine dobili izjavu koju je izvršni direktor "PS Gradnje" Dejan Petričević dao i ovjerio prije tri godine, pišu Vijesti.

"Pod moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornošću preuzimam odgovornost za upotrebu objekta upisanog u LN 7743, broj KP 3827/7, KO Podgorica III, kao i da preuzimam odgovornost za život i zdravlje trećih lica i sigurnost imovine trećih lica za vrijeme trajanja upotrebe predmetnog objekta, te da sam odgovoran za direktnu ili indirektnu štetu pričinjenu trećim licima nastalu upotrebom navedenog objekta", piše u izjavi koju je Petričević kod notara ovjerio 27. jula 2021, a u koju su "Vijesti" imale uvid.

Taj dokument, kako su rekli "Vijestima" iz resora Janka Odovića, ministru je danas dostavljen iz Uprave za nekretnine, odnosno Područne jedinice Podgorica.

Dokument je, potvrđeno je "Vijestima", dostavljen i Zaštitnici imovinsko pravnih interesa. Dokument je dostavljen u vezi sa postupkom koji se pred Osnovnim sudom vodi protiv Ministarstva po tužbi više vlasnika stanova.

Osnovni sud u Podgorici krajem januara donio je privremenu mjeru kojom se državi - resoru koji vodi Odović, Ministarstvu unutrašnjih poslova i Zaštiti prostora, privremeno zabranjuje rušenje i bilo kakva promjena na Lameli C. Mjera je donijeta po tužbi više vlasnika stanova.

Nakon toga, Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine tražilo je da se slična mjera donese u odnosu na vlasnike stanova, da se utvrdi stanje i da se u Lameli C zabrani gradnja, prenose Vijesti.