Društvo

PROJEKAT BRSKOVO: OPTUŽBE SU PAUŠALNE!

Autor Miloš Miranović Izvor RTCG

Iz Ministarstva kapitalnih investicija ističu da su informacije o krivičnim prijavama podnijetim protiv ministra kapitalnih investicija Ervina Ibrahimovića i državnog sekretara Admira Šahmanovića od strane jedne NVO zbog projekta rudnika Brskovo u Mojkovcu, paušalne.

Izvor: Youtube/Screenshot/Al Jazeera Balkans

GI Zdravi Mojkovac optužuje Ibrahimovića i Šahmanovića za zloupotrebu službenog položaja u slučaju rudnika Brskovo u Mojkovcu, odnosno sprječavanje raskidanja ugovora sa koncesionarom.

"Podsjećamo i ističemo da se radi o poslu zaključenom 2010. godine, a sama činjenica da ugovor ima šest aneksa, dovoljno govori o kompleksnosti projekta, koji je trebalo da ima veoma značajne efekte na privredni i ekonomski razvoj Mojkovca i otvaranje novih radnih mjesta. Rješenje za izlaz iz predmetne situacije tražimo kroz intenzivnu komunikaciju sa drugim relevantnim resorima i insistiramo na zauzimanju zajedničkog stava Vlade, a uvjeravamo javnost da MKI postupa u najboljem interesu građana i države Crne Gore i da ćemo i u narednom periodu, u ovom i svim ostalim slučajevima, postupati sa nužnom dozom opreza, kako svojim ishitrenim odlukama ne bismo izazvali bilo kakve štetne posljedice po životnu sredinu, ali ni za državni budžet", naglašavaju u saopštenju MKI.

Dodaju da Ministarstvo sve svoje poslove obavlja sa punom pažnjom i brigom o zaštiti životne sredine, pa zato i poštuje svakog građanina i organizaciju da i na ovaj način štiti svoje pravo na zdravu životnu sredinu, prenosi RTCG.

"Međutim, ukazujemo da je trenutak podnošenja krivične prijave mnogo više političke nego ekološke prirode imajući u vidu da se savršeno uklapa u vrstu i oblik aktuelne medijske kampanje protiv ministra Ibrahimovića", zaključuju u reagovanju.

Tagovi