Društvo

BEMAX TUŽIO GP URA ZA NAKNADU NEMATERIJALNE ŠTETE OD 121 HILJADU EUR

Autor Mia Radulović Izvor MINA

Kompanija Bemax podnijela je tužbu protiv Građanskog pokreta URA radi naknade nematerijane štete od 121 hiljadu EUR, zbog snimljenog spota u predizbornoj kampanji na štetu ugleda te firme, saopšteno je iz Osnovnog suda.

Izvor: MONDO / Bojana Zimonjić

Sudija portparol Ivana Bečić kazala je da kompanija Bemax u tužbi navela da je pretrpjela nematerijalnu štetu usljed emitovanja trećeg promotivnog spota u predizbornoj kampanji za lokalne izbore u Podgorici i drugim crnogorskim gradovima.

“U spotu na samom početku, po navodima u referatu tužbe, njihov lik prolazi pored objekta u izgradnji, gdje je duž tog objekta jasno istaknut logo tužioca sa nazivom "BEMAX" i istaknutim korporativnim bojama. Cigla sa najviše etaže objekta pada i udara "junaka" usled " nespretnosti radnika", rekla je Bečić.

Kako je kazala, u tužbi se navodi da se kroz takav spot šalje poruka “da svo zlo čak i ono koje se tiče političkog promišljanja pojedinca, dolazi od Bemax-a”.

“Međutim, kako se po stavu tužioca političke poruke ne mogu slati "poštapanjem" trećim licima, posebno sa firmom koja ima veliki ugled u oblasti građevinske djelatnosti koju obavalja, i koristi u skladu sa zakonom svu potrebnu opremu prilikom rada, a radove za Glavni grad izvodi po transarentnim i zakonitim procedurama, 31. oktobra, ova građevinska firma podnijela je tužbu Osnovnom sudu u Podgorici, tražeći naknadu štete u iznosu od 121 hiljada EUR”, rekla je Bečić.

Tužba je, prema njenim riječima, poslata tuženom na odgovor, a u zakonskom roku biće i zakazano pripremno ročište.

Tagovi