Društvo

KORONA NE JENJAVA, BROJKE I DALJE RASTU! JOŠ DVOJE PREMINULIH, 874 NOVOINFICIRANIH

Autor Kristina Mitrović

U posljednja 24 sata, od posljedica koronavirusa u Crnoj Gori su preminule dvije osobe, a registrovana su 874 nova slučaja infekcije.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom prethodnog dana završile analizu i dostavile rezultate za 2.334 uzorka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 282, Nikšića 98, Bara 87, Budve 64, Herceg Novog 53, Berana 46, Tivta 34, Bijelog Polja i Pljevalja po 33, sa Cetinja 30 iz Ulcinja 27, Kotora 23, iz Danilovgrada 16. U Rožajama registrovano je devet novih slučajeva koronavirusa, Tuzima osam, u Andrijevici i Kolašinu po sedam, Plavu četiri, Mojkovcu, Petnjici, Plužinama i Šavniku po tri, a u Gusinju jedan slučaj.

Do 15 sati prijavljen je oporavak kod 958pacijenata. Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za srijedu iznosio je 37,28 odsto.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.753.

Podsjećamo da su 29.07. donijete mjere za suzbijanje širenja korona virusa, te da je obavezno nošenje maski u svim ustanoviama javne uprave, te u prodavnicama prehrambene robe, apotekama i benzinskim stanicama, kao i u zatvorenim dijelovima aerodroma, željezničkim i autobuskim stanicama.