Društvo

GALIĆ: TOKOM NEDELJE SASTANAK U VEZI SA TRAJANJEM ŠKOLSKOG ČASA I NOŠENJEM MASKI

Autori Jovana Raičević TV Vijesti

Direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore Igor Galić rekao je da će u toku ove nedjelje imati sastanak sa predstavnicima Ministarstva prosvjete i da će definisati postupke hoće li školski čas trajati 45 minuta i da li će đaci pratiti nastavu bez zaštitnih maski.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Galić je u "Bojama jutra" TV Vijesti naveo da prate epidemiološku situaciju, te da će prilagođavati mjere trenutne epidemiološke situacije.

"Trenutna situacija govori u prilog tome da u zadnjih šest nedjelja imamo pad novooboljelih slučajeva, zauzetost poostelja u kovid odjeljenjima", rekao je on.

Dodao je da će u skladu sa tim predložiti mjere, i da će u razgovoru sa predstavnicima prosvjete odlučiti "šta dalje po pitanju nošenja maski i trajanja časova po 45 minuta".

"Treba imati u vidu činjenicu da je nošenje maske jedna od osnovnih epidemioloških mjera koja se pokazala djelotvorno u epidemiji", naglasio je Galić za TV Vijesti.

Navodi da je i još uvijek rano da se razmišlja o tome da se sve mjere ukidaju.

Direktor IJZ je dodao i da djeca štite rizične grupe i one starije životne dobi ukoliko djeca nose maske, vakcinišu se i pridržavaju mjera.

Tagovi