Društvo

NOVI PROTESTI U VIŠE GRADOVA, ABAZOVIĆ RAZGOVARAO SA OKUPLJENIMA ISPRED RTCG - "NEMA IZDAJE"

Autor Gordana Bojanić Izvor RTCG

Građani nezadovoljni najavama o formiranju manjinske vlade i večeras su protestovali u nekoliko gradova.

Izvor: MONDO

Sa protesta je poručeno da neće dopustiti formiranje manjinske vlade, jer je to, kako su naveli, obmana i izdaja izborne volje građana. Nakon što se okupili kod zgrade Vlade, učesnici protesta su krenuli prema zgradi RTCG. Oni su kazali da je na sceni obmana i da se sprema izdaja narodne volje od avgusta 2020.godine.

Uz okupljene građane su bili funkcioneri i poslanici Demokratske Crne Gore, Ujedinjene Crne Gore, te predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić.



Građani su isred RTCG čekali potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića koji je imao televizijsko gostovanje.

On je prišao učesnicima protesta i razmijenio par rečenica sa okupljenima, poručujući da savez "Crno na bijelo" neće s DPS-om i da neće biti nikakve izdaje.

"Izdaje nikad nije blo, izdaju tražite na drugim mjestima", poručio je Abazović okupljenima.

U Budvi je bio blokiran kružni tok, poslanik Demokratske Crne Gore Dragan Krapović rekao je da neće dozvoliti prekrajanje izborne volje građana.

Građani Nikšića su se okupili kod Sabornog hrama Svetog Vasilija Ostroškog. U gradu pod Trebjesom je organozovana i protestna šetnja, a sa demonstrantima je i večeras predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković iz Demokrata.

Par stotina građana okupilo se večeras na protestu u Pljevljima. Skup je obilježilo pogrdno skandiranje potpredsjedniku Vlade: "Dritane lopove", kao i poziv članstvu SNP-a i predsjedniku te partije Vladimiru Jokoviću da se pridruže protestima.

Možda ce vas zanimati

Tagovi