Društvo

GLAVNI GRAD RASPISUJE JAVNI POZIV ZA NABAVKU NOVIH AUTOBUSA

Autor Milena Mijušković Izvor Vijesti

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković kazao je da će Glavni grad naredne sedmice raspisati javni poziv za nabavku novih autobusa, prenose Vijesti.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

DVA MILIONERA EURA IZ BUDŽETA

"Nakon što nijesmo dobili saglasnost Ministarstva finansija i socijalnog staranja na odluku o kreditnom zaduženju za ove potrebe, Glavni grad je opredijelio dva miliona eura iz budžeta. U odnosu na karakteristike autobusa i stanje na tržištu, naša je procjena da se za taj novac može nabaviti dovoljan broj vozila za pružanje kvalitetne usluge javnog prevoza našim sugrađanima u širem gradskom jezgru", naveo je Ivan Vuković, kako prenose Vijesti.

Istakao je da će organizacija prevoza na predmetnim linijama biti obaveza Glavnog grada.

Autobusi će biti klimatizovani, ekološki prihvatljivi, prilagođeni osobama s invaliditetom, opremljeni led displejima i audio sistemom za potrebe osoba oštećenog sluha/vida, najavio je gradonačelnik.

"Nakon usvajanja Plana održive urbane mobilnosti, nove Odluke o linijskom prevozu, uvođenja elektronske karte i nabavke novih/modernizacije (uključujući digitalizaciju) postojećih autobuskih stajališta, kroz nabavku novih autobusa zaokružićemo višegodišnji projekat osavremenjivanja sistema javnog prevoza u Podgorici", zaključio je Vuković.

Tagovi