Crna hronika

SDT DONIJELO NAREDBU O SPROVOĐENJU ISTRAGE PROTIV KAŠĆELANA I JOŠ 11 OSOBA ZBOG UBISTVA RADULOVIĆA

Autor Kristina Stevović

Specijalno državno tužilaštvo je u prethodnom periodu radilo na rasvjetljavanju teških krivičnih djela. Specijalni državni tužilac Saša Ćađenović otkrio je na konferenciji za medije SDT i Uprave policije, podatke iz aktuelnih predmeta u njihovoj nadležnosti.

Izvor: Printscreen

Čađenović na konferenciji za medije govorio i o kriminalnoj grupi koju su navodno formirali Kotoranin Jovan Vukotić i Podgoričanin Janko Vukadinović, a čiji članovu su postali i M.J. i M.V.

Dodaje da je M.J. po nalogu organizatora pratio članove suparničke kriminalne grupe.

Možda ce vas zanimati

 SDT je donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Slobodana Kašćelana i još 11 osoba zbog otmice i ubistva Mila Radulovića.

Čađenović je kazao da je Radulović otet u oktobru 2020. godine na teritoriji Danilovgrada, a ubijen dva i po mjeseca kasnije.

"Postoje dvije kriminalne organizacije, jedna koju je formirao B.V. (Veljko Belivuk) i koja je izvršila jedno krivično djelo otmicu i jedno krivično djelo ubistvo, druga kriminalna organizacija koju smo procesuirali djelovala je na teritoriji Crne Gore i nju su formirali K.S. i B.I. (Slobodan Kašćelan i Igor Božović). Radi se o dvije kriminalne grupe", kazao je Čađenović.

 Čađenović dodaje da su za krivična djela organizovanog kriminala podignute 73 optužnice.

"Rasvijetljeno je jedno teško ubistvo, tri ubistva i otmica i spriječne četiri likvidacije", kaže Čađenović.

Stručna saradnica u SDT Jovanka Krunić kazala je da je od izvršilaca krivičnih djela oduzeta imovinska korist od desetak miliona eura.

Tagovi

SDT