Crna hronika

FORMIRAN PREDMET: MUŠKARAC PRIJAVIO POLICAJCE, TVRDI DA SU GA ZLOSTAVLJALI

Autor Jovana Raičević Izvor Dnevne novine

Osnovno tužilaštvo i u Baru formiralo je predmet protiv četvorice službenika policije CB Bar po prijavi Nikšićanina J.Đ. zbog sumnje da su nezakonito upotrijebili silu protiv njega tokom privođenja u policijske prostorije, pišu Dnevne novine.

Izvor: MONDO

Kako se navodi u izvještaju Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije, građanin J.Đ. iz Nikšića uputio je Odjeljenju pritužbu na policijske službenike Centra bezbjednosti Bar D.S, R.M. i NN zbog nezakonitog postupanja i nezakonite primjene sile prema njemu 9. jula 2021.godine, u prostorijama Centra bezbjednosti Bar i na njemu nepoznatom mjestu u Baru, povodom čega je podnio krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru dana 12. jula 2021. godine.

 Kako su saopštili iz Odjeljenja unutrašnje kontrole, u sprovedenom postupku unutrašnje kontrole povodom predmetne pritužbe nijesu utvrđene činjenice i dokazi kojima bi se potvrdili navodi pritužbe, odnosno činjenice i dokazi koji bi ukazivali na neprofesionalno ili nezakonito postupanje policijskih službenika u predmetnom slučaju.

“I pored toga što u sprovedenom postupku unutrašnje kontrole nijesu utvrđene činjenice dokazi koji bi nesporno ukazivale na neprofesionalno ili nezakonito postupanje policijskih službenika, zbog činjenice da je pritužba sadržavala navode o nezakonitoj upotrebi sile prema građaninu, kao i da je Osnovno državno tužilaštvo Bar formiralo predmet povodom predmetnog slučaja po krivičnoj prijavi imenovanog građanina podnijetoj tom tužilaštvu Izvještaj sa spisima predmeta sačinjenim u postupku unutrašnje kontrole dostavljen je Osnovnom državnom tužilaštvu Baru.

Spisi predmeta su dati tužilaštvu na dalji postupaki konačnu ocjenu i odlučivanje da li u radnjama i postupanju policijskih službenika CB Bar R.M, M.S, R.D. i D.S, koji su u predmetnom slučaju preduzimali službene mjere i radnje prema građaninu J.Đ, ima elemenata krivičnog djela zlostavljanje ili drugog krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti”, navodi se u Izvještaju unutrašnje kontrole policije.

Tagovi