Crna hronika

PREDMET NEZAKONITO PARTIJSKO ZAPOŠLJAVANJE: U SDT-u na saslušanju saradnici Nrekića i Dabovića

Autor Lidija Roganović Izvor Vijesti

Kako prenose Vijesti, u SDT-u su počela saslušanja bliskih saradnika bivšeg i aktuelnog predsjednika Opštine Ulcinj Ljora Nrekića i Aleksandra Dabovića u predmetu navodno nezakonitog partijskog zapošljavanja u organima lokalne uprave.

Izvor: MONDO

Naime, Potpredsjednica Opštine Hatidža Đoni potvrdila je nedavno Vijestima da je dobila poziv SDT za saslušanje u svojstvu građanina.

Rekla je da će se odazvati pozivu ali nije htjela da komentariše detalje iz poziva i postupka, navodeći samo da je sve što je radila bilo u skladu sa zakonima. Kako nezvanično saznaju Vijesti, ona je iskaz u SDT dala sredinom prošle sedmice.

Na osnovu istih saznanja, poziv za saslušanje dobili su i pojedini radnici koji su posao u organima lokalne uprave dobili na navodno nezakonit način.

Na zahtjev ulcinjskog tužilaštva, kako su Vijesti ranije objavile, od kraja maja pod lupom SDT su Nrekić i nekoliko njegovih bliskih saradnika. Njih je ulcinjsko tužilaštvo teretilo za nesavjestan rad u službi. Oni su početkom januara uhapšeni zbog sumnje da su nezakonito zapošljavali i oštetili opštinski budžet za nekoiliko stotina hiljada eura.

Zajedno sa Nrekićem, tada su uhapšeni i sekretar Sekretarijata za budžet i finansije i aktuelni šef ulcinjskog DPS-a Sead Osmanović, sekretar Sekretarijata za komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine Mustafa Gorana, načelniku Službe za zaštitu i spašavanje Saubih Mehmeti i sekretar Komunalne policije i bivši predsjednik Skupštine opštine Ulcinj Milazim Mustafa.

Nakon saslušanja u ODT, svi su pušteni da se brane sa slobode, zaključuju Vijesti.