Crna hronika

SDT: NEMA ZAKONSKOG OSNOVA ZA ZADRŽAVANJE PERUNIČIĆA

Autor Kristina Stevović

Bivši direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Peruničić saslušan je danas u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT), nakon čega je ocijenjeno da nema zakonskih osnova za njegovo zadržavanje, saopšteno je iz SDT-a.

Izvor: MONDO/Jovana Raičević

Iz SDT-a su kazali da je u predmetu formiranom protiv Peruničića podnijeta krivična prijava zbog zloupotrebe službenog položaja.

„D.P. je uhapšen i u zakonskom roku danas je priveden na saslušanje u SDT-u, u svojstvu osumnjičenog“, navodi se u saopštenju.

Prilikom iznošenja odbrane osumnjičeni se izjasnio na sve navode iz krivične prijave i odgovarao na pitanja specijalnog tužioca, navode iz SDT-a.

„Pa je nakon saslušanja ocijenjeno da nema zakonskih osnova u smislu člana 175 Zakonika o krivičnom postupku, za zadržavanje tog lica“, kako se navodi u saopštenju.

Podsjetimo, Peruničić je jutros priveden u SDT na saslušanje zbog sumnje da je u vrijeme njegovog mandata ANB prisluškivala specijalne tužioce.

Na jučerašnjoj pres konferenciji SDT, tužilac Miroslav Turković kazao je da je Peruničić osumnjičen da je prisluškivanjem kancelarije glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

 Nedavno je objavljeni da je u Katnićevoj kancelariji prošle sedmice pronađen uređaj za prisluškivanje.

 Katnić je juče na sjednici kazao i da istražuju da li je smrt bivšeg visokog funkcionera tajne policije Luke Bulatovića povezana sa aferom prisluškivanje.