Crna hronika

ZBOG POSTUPANJA NA CETINJU: NA ADRESU MUP-a STIGLO 17 PRITUŽBI GRAĐANA

Autor Jovana Raičević Izvor Vijesti

Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije dostavljeno je 17 pritužbi građana u vezi s postupanjem policijskih službenika tokom događaja na Cetinju, objavile su Vijesti.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Navodi se da su službenici Unutrašnje kontrole po službenoj dužnosti, nakon aktivnosti u Prijestonici 4. i 5. septembra, otvorili još dva predmeta kontrole zakonitosti postupanja policijskih službenika.

”Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije preduzima mjere i radnje iz nadležnosti i povodom zahtjeva za prikupljanje potrebnih obavještenja koje je, u vezi s primjenom policijskih ovlašćenja u predmetnom događaju, dostavilo Osnovno državno tužilaštvo Cetinje”, piše u odgovoru Ministarstva unutrašnjih poslova.

 Prema podacima Vijesti, pritužbe su stizale od građana, koji su tokom dešavanja na Cetinju, zadobili lakše povrede ili od Cetinjana, koji su imali primjedbe da je policija u nedjelju upotrijebila previše suzavaca u gradu, zbog čega su im bila ugrožena ljudska prava u porodičnim kućama i stanovima.

U nekim pritužbama građani su naveli da su imali povrede jer je policija, navodno, upotrebljavala gumene metke tokom postupanja na Cetinju.

Tagovi