Dostavljena molba za odlaganje

SUĐENJE ZA LIKVIDACIJU Klisića odloženo

Autor Jovana Raičević Izvor Standard

Suđenje za ubistvo Baranina Jovana Klisića i pokušaj ubistva Velizara Gardaševića, bilo je zakazano za danas u 9 sati. Advokat Damir Lekić dostavio je molbu za odlaganje, piše Standard.

Izvor: MONDO

Suđenje Stefanu Đukiću u bjekstvu zbog sumnje da je ubio Jovana Klisića i ranio Velizara Gardaševića 1. novembra prošle godine u Baru danas je u podgoričkom Višem sudu odloženo za 29.januar jer nisu bili ispunjeni procesni uslovi, navodi Standard.

Sutkinji Biljani Uskoković koja vodi proces, advokat Damir Lekić prethodno je saopštio da ga je optuženi Andrija Glavičanin angažaovao nekoliko dana prije početka suđenja i da mu je neophodno vrijeme kako bi se upoznao sa spisima predmeta, ističe Standard.

Nisu bile stvorene zakonske pretpostavke za održavanje glavnog pretresa, saopštio je on.

Osim toga, isti slučaj bio je i sa advokaticom Vesnom Cimbaljević i bez obzira na ova dva razloga, obzirom da je advokat Božo Milojević postao generalni sekretar Vlade te je svoje predmete prepustio u rad advokatice Tanje Pavličić , ona je otkazala punomoćje određenom okrivljenom, a kako se radi o odbrani koja je obavezna, neophodno je da se njemu postavi branilac po službenoj dužnosti ili da se razriješi situacija da li će ova advokatica i dalje braniti ili neće, naglašava Standard.

Možda ce vas zanimati

 Podsjetimo, Stefan Đukić se tereti za ubistvo Klisića i ranjavanja Velizira Gardaševića 1. novembra prošle godine u Baru, dok se njegova supruga, majka i polubrat – Danijela Mandić, Zorica Đurović, Vuk Lakićević, zatim Marko Vujadinović (27), Hasip Murić (44), Andrija Glavičanin i Bojan Vuksanović terete za stvaranje kriminalne organizacije, navodi Standard.

Đukić, Lakićević i Vujadinović su optuženi da su 20. avgusta 2019. godine, pokušali da ubiju Gardaševića u Baru, odnosno da su kao saizvršioci počinili krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Za Đukićem i njegovom ženom raspisane su crvene međunarodne potjernice jer su nedostupni našim vlastima. Đukić je optužen i da je dva i po mjeseca prije ovog zločina naoružan automatskom puškom upao u barski lokal ,,Savoja“ da bi likvidirao Gardaševića, ali ovaj u tom momentu nije bio u lokalu, ocjenjuje Standard.

Baranin se sumnjiči i za pokušaj ubistva Radoja Zvicera u Ukrajni, te da je član kriminalne grupe koja je optužena za ubistvo jednog crnogorskog državljaninau Španiji.

Zbog napada na Zvicera, pored Đukić, uhapšeni su i Podgoričanin Emil Tuzović i srpski državljani Petar Jovanović i Milan Branković. Đukić, koji se ranije prezivao Mandić, prije četiri godine bio je pod istragom i u Srbiji, nakon hapšenja u Beogradu zajedno sa Draganom Đokićem, Almirom Dragišićem i Vladislavom Šljivančaninom, zaključuje Standard.