Crna hronika

ZASTARA KAZNE: Miloš Marović slobodan ako ga ne izruče do septembra

Autor mondo.me Izvor Standard

Miloš Marović, sin bivšeg funkcionera DPS-a Svetozara Marovića, slobodan je ukoliko ga ne izruče do septembra, kada nastupa zastara kazne na koju je osuđen, kazao je za Standard advokat Zdravko Begović. On bi nakon toga mogao da se slobodno kreće kroz Crnu Goru.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Podsjećamo, Marović je ranije sa tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivice. On je time priznao da je učestvovao u nezakonitoj prodaji zemlje u selu Prijevor, čime je Opština Budva oštećena za oko milion i četirsto hiljada eura.

Marović se sa tužilaštvom nagodio da robija godinu dana. Proveo je mjesec dana u istražnom zatvoru.

Tada se sa tužilaštvom nagodio da odsluži kaznu od godinu dana zatvora i da državi plati 380.000 eura. Taj sporazum je dostavljen podgoričkom Višem sudu 27. aprila 2016. godine.

Ukoliko dođe do zastare izrečene krivične sankcije, onda se nadležni sud mora oglasiti tim povodom i saopštiti da je nastupila zastara. U ovom slučaju zastara nastupa nakon četiri godine od izricanja kazne.

“Rješenjem Višeg suda u Podgorici usvojen je sporazum o priznanju krivice zaključen između Specijalnog državnog tužilaštva i okrivljenog Miloša Marovića zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja putem pomaganja na organizovan način. Nakon što rješenje o usvajanju sporazuma o priznanju krivice postane pravosnažno, sud će najkasnije u roku od tri dana donijeti presudu kojom se optuženi oglašava krivim u skladu sa usvojenim sporazumom”, naveli su ranije iz Višeg suda.