Crna hronika

Inspektor Bošković nudio kao jemstvo stan vrijedan 114.750 eura!

Autor mondo.me Izvor Dan

Početak suđenja građevinsko-urbanističkim inspektorima Zoranu Boškoviću i Vladanu Juretiću, optuženim za primanje mita i zloupotreba službenog položaja odloženo je za 18. mart.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Građevinsko urbanistički inspector Zoran Bošković ponudio je jemstvo u visini vrijednosti nekretnine stana u Podgorici, u iznosu od 114.750 eura, koje je Osnovni sud u Kotoru odbio, prenosi Dan.

U sudnicu kotorskog Osnovnog suda juče su se pojavili tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu Kotor Žarko Pajković i Boškovićev branilac po službenoj dužnosti Dalibor Roćen, ali su izostali okrivljeni, koji su uredno pozvani, i oštećeni Sergej Kulagin i Dmitri Mikhev, kojima pošiljke nijesu uručene.

Sudija Danijela Samardžić kazala je da za održavanje glavnog pretresa juče nije bilo uslova jer se spisi predmeta još nalaze u podgoričkom Višem sudu, gdje su upućeni 19. februara radi odlučivanja po žalbi na rješenje o produženju pritvora i na rješenje o odbijanju jemstva, navodi podgorički dnevnik.

Juretić je iz zatvora u Spužu doveden maricom u kotorsko tužilaštvo, gdje je pred tužiocem Srđanom Jovanovićem dao iskaz u svojstvu svjedoka u drugom postupku.

Tagovi