Crna hronika

VDT ne podiže optužnicu za ubistvo Kruščića: Na slobodi četvrti osumnjičeni

Autor mondo.me Izvor Dan

Jedan od osumnjičenih za saučesništvo u ubistvu Miodraga Migija Kruščića, Aleksandar Ljumović, od prekjuče je na slobodi

Izvor: MONDO

Ljumoviću je istekao pritvor koji mu je određivan odlukama Višeg suda, a kako optužnica nije podignuta ni 10 mjeseci nakon hapšenja osumnjičenih, nije bilo osnova da taj Podgoričanin ostane u spuškom zatvoru, piše Dan.

Možda ce vas zanimati

Ovo je četvrti osumnjičeni pripadnik kriminalne grupe koja se tereti zaubistvo Kruščića i ranjavanje novinarke „Vijesti“ Olivere Lakić koji se našao na slobodi.

Kako piše Dan, ranije je pritvor ukinut Mijajlu Stojanoviću, koji je takođe označen kao saučesnik u likvidaciji Kruščića. Na slobodi su i Marinko Rajković i Sanja Brnović, koji su, prema sumnjama Višeg državnog tužilaštva, bili pripadnici navedene kriminalne grupe.

Nakon hapšenja osumnjičenih organizovana je konferencija za medije na kojoj je saopšteno da su uhapšeni pripadnici kriminalne grupe koji su počinili ova djela i da postoje čvrsti dokazi protiv njih. Ipak, tužilaštvo još nije podiglo optužnicu u ovom predmetu, a osumnjičeni jedan za drugim napuštaju istražni zatvor.

Nedavno je iz Kosova Crnoj Gori izručen Podgoričain Mario Milošević koji je od tužilaštva okarakterisan kao direktni počinilac ubistva. Svi osumnjičeni za ubistvo Migija i ranjavanje Lakićeve negirali su krivicu.

Tagovi